17.00 What2Do with dinner: citroenpasta

17.00 What2Do with dinner: citroenpasta

Zoek die ene straal zonlicht op in je woonkamer en geniet van je welverdiende avondmaal in de late voorjaarszon. Een frisse citroenpasta die je binnen no time voor 4 personen op tafel zet. Buon appetito! 

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 15 blaadjes basilicum, in reepjes
  • 3 el bladpeterselie, grofgehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • 500 g casareccia of penne (pasta)
  • 75 g parmezaanse kaas, fijngeraspt

Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Meng olijfolie, basilicum, peterselie, knoflook, citroenrasp en de citroensap in een kom. Kook de pasta beetgaar. Giet af, en doe terug in de warme pan. Voeg de citroen- en kruidenolie toe en schep de pasta goed om. Bestrooi met parmezaan en schep weer goed om. Kruid met zeezout en versgemalen peper. Gut, wat zal dat lekker smaken.