17.00 What2Do with dinner: kip met een korstje van polenta en een waterkers-tomatensalade

Trek drie vriendinnen van de bank af, gooi een zomerse plaat in de speler en laat iedereen versteld staan van jouw cooking skills en deze bijzondere k

Het welverdiende weekeinde heeft weer plaats gemaakt voor de werkweek. Dipdagje? Kop op, en gooi die monday blues zonder pardon de deur uit. Trek drie vriendinnen van de bank af, gooi een zomerse plaat in de speler (want jawel, de zon is present vandaag) en laat iedereen versteld staan van jouw cooking skills. En deze bijzondere kip.

  •  150 g polenta
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 kipfilets
  • 4 el lichte olijfolie, plus extra om in te bakken
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 handenvol waterkers

Meng de polenta, komijn, het paprikapoeder en de oregano in een schaal.

Snijd de kipfilets in de lengte in repen van 1cm dik en doe ze met de lichte olijfolie in een schaaltje. Roer even door om ervoor te zorgen dat de filets rondom met olijfolie zijn bedekt.

Haal de repen kipfilet één voor één door het schaaltje met het polentamengsel en zorg ervoor dat ze er rondom mee bedekt zijn. Leg de repen op een schoon bord.

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en voeg een eetlepel van de lichte olijfolie toe. Bak de kipreepjes tot ze rondom goudbruin Voeg extra olijfolie toe als dat nodig is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een schaal met extra vierge olijfolie en de azijn. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de waterkers over de vier borden en lepel de tomatensalsa erop. Leg hierop de reepjes kip en besprenkel ze met de overgebleven dressing. Enjoy!

Laatste nieuws