17.00 What2Do with dinner: pasta met spinazie en geroosterde venkel

In een handomdraai kokkerel jij dit krachtvoer en beloon je jezelf met een opperbeste maaltijd: pasta met spinazie en geroosterde venkel

Je hoeft heus geen sterrenchef te zijn om een topdiner te voorschijn te toveren. Als doorgewinterde carrièretijger heb je weinig tijd om uren met je keuken door te brengen, maar gezond eten is wel echt een must. Gelukkig hebben we hier de perfecte oplossing voor je klaar liggen. In een handomdraai kokkerel jij dit krachtvoer en beloon je jezelf met een opperbeste maaltijd.

  • 2 venkelknollen, schoongemaakt en in blokjes
  • 3 el olijfolie
  • 300 g casarecci of penne (pasta)
  • 2 el citroensap
  • 100 g babyspinazie
  • 70 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan gezouten water aan de kook.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de venkel en olijfolie erover. Hussel dit een beetje door elkaar om er zeker van te zijn dat alle venkel is bedekt met een laagje olie en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet dit 15 minuten in de oven of tot de venkel zacht is en aan de randen begint te kleuren. Haal het vervolgens uit de oven.

Kook de casarecci of penne al dente. Giet af en doe ze terug in de warme pan. Voeg de venkel, het sap van de bakplaat, citroensap en de spinazieblaadjes toe. Roer alles voorzichtig door en verdeel de pasta over vier borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en een paar takjes venkelgroen.

Laatste nieuws