17.00 What2Do with dinner: Pasta met warme olijven en knoflook

Vandaag op het menu: een heerlijke en simpele pasta, op z’n Italiaans. Zorg dat je de deur niet meer uit hoeft, zodat je lekker royaal kunt zijn met h

Vandaag op het menu: een heerlijke en simpele pasta, op z’n Italiaans. Zorg dat je de deur niet meer uit hoeft, zodat je lekker royaal kunt zijn met het knoflookgehalte in dit gerecht. (voor 4 personen)

  • 450 g verse (of gedroogde) pasta
  • 2 eetl. olijfolie
  • 45 g vers broodkruim
  • 1 extra eetl. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetl. rozemarijnblad
  • 3 theel. geraspte citroenschil
  • 150 g olijven naar keuze
  • grofgemalen zwarte peper

Kook de pasta in ruim kokend water met zout in 4 tot 5 minuten (verse pasta) of in 8 tot 12 minuten (droge pasta) beetgaar en laat het uitlekken. Verhit terwijl de pasta kookt de olie in de koekenpan op halfhoog vuur. Bak het broodkruim omscheppend in 2 tot 3 minuten goudbruin. Maak de pan schoon en verhit de extra eetlepel olie. Laat de knoflook in 1 minuut licht kleuren. Voeg de rozemarijn, de citroensap, de olijven en de peper toe en laat alles 2 tot 3 minuten doorwarmen. Schep het olijvenmengsel voor het serveren door de warme pasta en bestrooi met het geroosterde broodkruim. Serveer met een groene salade.

Buon Appetito!

Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay

Laatste nieuws