17.00 What2Do with dinner: risotto met courgette en tijm

Trek je potten en pannen uit het bergmeubel en pak je roerstaaf erbij. Niet iedereen is in staat om de perfecte risotto te maken, maar jij natúúrlijk

Hupsa, trek je potten en pannen uit het bergmeubel en pak je roerstaaf erbij. De zon is verscholen achter een flinke stapel wolken, dus een goede reden om een avond thuis voor de buis te zitten. Maar natuurlijk niet zonder een heerlijk avondmaal. Vanavond komt er een knap staaltje kookkunst om de hoek kijken. Niet iedereen is in staat om de perfecte risotto te maken, maar jij natúúrlijk wel. Met dit recept verbluf jij jezelf (en eventuele eet-dates) met een bord goddelijke Italiaanse rijst.

  • 1 l kippen- of groentenbouillon
  • 800 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 2 preien, in ringetjes
  • 4 el boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 courgettes, in blokjes
  • 1 el tijm
  • 225 g risottorijst
  • 250 ml witte wijn
  • 70 g parmezaan, geraspt

Verhit 1 liter kippen- of groentenbouillon. Verhit 2 el boter in een ruime koekenpan op halfhoog vuur. Doe er de knoflook, ui en courgette bij. Bak tot alles zacht is en zet weg. Verhit 2 el boter en 1 el tijm in een ruime pan met dikke bodem op halfhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer 1 minuut door, of tot de korrels bedekt en glanzend zijn. Giet er de witte wijn bij, laat sudderen en roer tot alles is opgenomen. Voeg 250 ml bouillon toe en roer. Voeg, als deze is geabsorbeerd, de courgette toe. Test of de rijst beetgaar is. Zo niet, voeg dan nogmaals 250 ml bouillon toe en laat sudderen tot de bouillon is ingekookt en de rijst wordt omringd door een romige saus. Spatel er de parmezaan door en verdeel over 4 kommen. Garneer met geitenkaas en een straaltje olijfolie.

Laatste nieuws