17.00 What2Do with dinner: spinaziesalade & plat brood met gerookte ham

What2Do with dinner? Helaas, het weekend zit er weer op. Maar treur niet, wij hebben iets lekkers voor je om je werkweek goed mee te beginnen.

Het weekend zit er weer op. Maar treur niet, wij hebben iets lekkers voor je om de werkweek goed mee te beginnen. Vergeet die maandagblues en zet je tanden in deze twee heerlijke en bovenal gezonde gerechten, die je maar liefst binnen tien minuten (!) in elkaar hebt geflanst. Ja, zo makkelijk is het. Happy Monday!

Spinaziesalade met warme knoflookdressing

  • 250 g mals spinazieblad
  • 100 g zongedroogde tomaten
  •  3 eetl. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetl. gepekelde kappertjes, afgespoeld
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. tijmblaadjes
  • grofgemalen zwarte peper

Verdeel de spinazie en de tomaat over de borden. Verhit de olie voor de dressing in een steelpan op halfhoog vuur. Bak de knoflook hierin 1 mintuut tot hij licht begint te kleuren. Voeg de kappertjes, de olijven, het citroensap, de tijm en peper toe en laat 1 minuut goed doorwarmen. Giet de warme dressing over de salade.

Geroosterde platte ongedesemde broodjes met honing, mosterd en gerookte ham 

  • 2 eetl. honing
  • 3 eetl. dijonmosterd
  • 4 platte ongedesemde broodjes
  • 6-8 plakken dubbelgerookte ham
  • 6-8 plakken rijpe Brie
  • 4-6 blaadjes radicchio (rode sla)
  • olijfolie

Roer de honing en de mosterd door elkaar en bestrijk 2 broodjes met het mengsel. Beleg ze met de ham, de Brie en de radicchio. Dek af met de resterende broodjes en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak ze onder de hete grill of in de grillpan 1 tot 2 minuten per kant tot het brood knapperig is en goudbruin van kleur.

Bron: Marie Claire, de Snelle Keuken, recepten van Donna Hay

Laatste nieuws