17.00 What2Do with dinner: zalm met limoen en maanzaad

17.00 What2Do with dinner: zalm met limoen en maanzaad

Een zalig stukje zalm op je bord: de lente is áán. En nee, daar is niks moeilijks aan.>Zet de grill aan. Spoel de zalmfilets af onder onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een schaal en sprenkel het sap van twee limoenen, de sojasaus en de olijfolie erover.

>Marineer de zalm een half uur. Haal de schil van de resterende limoen. Snijd de limoen in flinterdunne schijfjes.

>Verhit een grote pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en bak de zalmfilets er 1 minuut in, met het vel naar boven. Draai ze om en haal de pan van het vuur.

> Leg de schijfjes limoen op de zalmfilets en schep de mirin erop. Gril de filets 3 à 4 minuten, tot de zalm gaar is en de limoen gekarameliseerd is. Strooi het maanzaad erover. Dien de zalm op en geef er gekookte rijst bij.

Voor 4 personen haal je het volgende in huis:

  • 4 zalmfilets met vel
  • 3 limoenen
  • 1 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 3 el mirin
  • 1 el maanzaad
  • gekookte rijst