Waarom je kiwi’s mét schil zou moeten eten

Ehhh... ja, écht.

Sommige fruitsoorten eet je moeiteloos met schil, maar bij andere ontkom je er niet aan ze eerst te schillen. Kiwi’s bijvoorbeeld; die harige schil wil je immers niet in je mond stoppen. Maar dat zou je wel moeten doen, als we de laatste updates mogen geloven.

Als jij een vitamineboost nodig hebt, is het verstandig om naar kiwi’s te grijpen. Ze zitten bomvol gezonde voedingsstoffen als vitamine C, E en B. Maar als je alle gezondheidsvoordelen eruit wil halen, eet je ook de harige schil op. Deze zou namelijk een flinke dosis vezels bevatten, wat goed zou zijn voor je stofwisseling.

We snappen dat je er niet aan moet denken om de schil zo in je mond te stoppen. Geadviseerd wordt dan ook om de haartjes eraf te borstelen met bijvoorbeeld een champignonborstel. Vervolgens spoel je ‘m goed af en kun je aanvallen. Ga jij het proberen?

Goed nieuws! Chocolade is beter voor je keel dan citroen en honing >

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws