Zien: De meest indrukwekkende groene oorden ter wereld

Zien: De meest indrukwekkende groene oorden ter wereld

Verantwoord trippen, het wordt steeds populairder en wij springen graag in op deze trend. Take a walk on the wild side en ontdek de mooiste ecologische oorden ter wereld, van Europa tot Zuidoost-Azië. In deze lijst selecteerden wij onze favoriete duurzame spots. 

1/ 1 Hotel South Beach - Miami, USA


Naast dat 1 Hotel South Beach gewoon een lust voor het oog is, zeker voor de interieur-liefhebbers onder ons, is het hotel ook nog eens super sustainable. Dat vertaalt zich onder andere naar hangers in de kasten die gemaakt zijn van gerecycled papier, de kamers hebben waterfilters, het glaswerk is gemaakt van gerecyclede flessen en de lijst gaat maar door. Hotel South Beach hecht groot belang aan duurzaamheid en wij ook. 

 

2/ Lefay Resort en Spa Lago di Garda – Gargnano, Italië


Het vijfsterren Resort Lefay ligt aan het Gardameer, zo'n 96 kilometer van Verona. Het hotel heeft een prachtig zwembad dat uitkijkt op het meer. Het water dat overvloedig is wordt gebruikt voor irrigatie. Het resort maakt ook gebruik van het Vital Gourmet-concept, dat houdt in: strikte standaarden voor het gebruik van seizoensingrediënten van lokale leveranciers met uitsluitend organische, traditionele Mediterrane producten.

 3/ The Brando - Onetahi, Frans Polynesië


The Brando, is bekend bij menig celeb en zelfs ook bij de voormalige Amerikaanse president. Barack Obama verbleef hier namelijk een aantal nachten om even bij te komen en wij snappen wel waarom. The Brand-resort bestaat uit 35 villa's die allemaal gebouwd zijn met lokale materialen. Ook wordt de airconditioning aangedreven door een zeewatersysteem en verbouwen de koks van het resort hun eigen groenten.

4/ VIVOOD – Alicante, Spanje


Op een uur rijden van Alicante bevindt zich het paradijsje VIVOOD. Een accommodatie waar je vanuit je privé-jacuzzi zo de Guadalest Vallei inkijkt. De verblijven zijn minimalistisch maar volledig, door de immense glazen ramen kan je de zon zo zien ondergaan. Het restaurant maakt alleen gebruik van natuurlijke en lokale producten en het design van de huisjes is zo ontworpen dat het zo min mogelijk impact heeft om de natuur. 

5/ h2 Hotel - Healdsburg, USA


Het stijlvolle h2 Hotel ligt vlakbij de big city San Francisco en heeft een bijzonder uniek dak. Het met gras bedekte dak reguleert namelijk de stroom van het regenwater, zodat de nabijgelegen Foss Creek niet overspoeld. Alle kamers hebben een mooi uitzicht op de tuin, een sustainable bamboevloer en een heerlijk kingsize bed. 

6/ Whitepod – Le Valais, Zwitserland


De koepelvormige eco-huisjes die gemaakt zijn van hout en tentstof liggen tegen de Valais-heuvel aan dat zo'n anderhalf uur rijden is van Genève. In de winter ligt het gebied vol met sneeuw en zijn de Whitepods net grote sneeuwballen. In de zomer verandert de witte oase en worden de groenkleurige Whitepods één met de bloeiende natuur. Oja, er is ook nog één keer per dag een theemoment met gratis gebak.

7/ Jetwing Vil Uyana – Sigiriya, Sri Lanka


Dit prachtige complex ligt een paar uur van de drukke stad Colombo maar geen zorgen, hier kom je tot rust. De Jetwing villa's liggen midden in een natuurreservaat waardoor je honderden vogels, vlinders en andere dieren kan tegenkomen. De huisjes zijn gemaakt van riet en de daken van cogon-gras, deze materialen hebben minimale impact op de natuurlijke omgeving. 

Lees ook: Je kan nu je eigen groente verbouwen in je woonkamer

Beeld: Hotel South Beach, Jetwing Vil Uyana, Whitepod, h2 Hotel, VIVOOD, Lefay Resort, Hotel South Beach

Gerelateerde artikelen