Bij deze cocktailbar draait alles om duurzaamheid

Bij deze cocktailbar draait alles om duurzaamheid

Waarschijnlijk houd je sneller rekening met voedselverspilling wanneer je in de supermarkt staat, dan wanneer je een avond cocktails gaat drinken. Een nieuwe cocktailbar in Londen bewijst echter dat duurzaamheid en cocktails best samen kunnen gaan, met een ‘zero waste’ beleid.

Bij cocktailbar Scout staat duurzaamheid centraal. Het klinkt misschien een beetje raar, maar onthoud dat het niet gaat om drank serveren dat (bijna) over datum is. Het draait om álles uit ingrediënten halen. Gaat er bijvoorbeeld eiwit in een cocktail, dan wordt de eidooier gebruikt om mayonaise te maken; wordt er zuurdesembrood gemaakt, dan gaat het overtollige gist in het bier dat ze zelf brouwen.

Daarnaast worden er producten gebruikt die in het seizoen zijn en staan er ook cocktails op de kaart met verantwoorde ingrediënten. Denk hierbij aan een cocktail op basis van bieten- of wortelsap. “Het idee voor deze duurzame cocktailbar begon bij het verwerken van ingrediënten die je normaal gesproken weggooit”, legt oprichter Matt Whiley uit aan Metro UK. “Zo gebruiken we eidooiers in gerechten wanneer deze worden gescheiden van eiwit voor een cocktail. We zijn continu bezig met het bedenken van nieuwe ideeën om verspilling tegen te gaan.”

Want to go? De cocktailbar bevindt zich in Shoreditch in Londen. 

Zo veel glazen wijn mag je drinken tijdens je dieet >

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

 

Een bericht gedeeld door Scout (@scoutldn) op

Bron: Metro UK, Just Opened London | Beeld: iStock, Instagram

Gerelateerde artikelen