Dit is hoe vaak je zou 'moeten' afspreken als je wil dat je relatie stand houdt

Dit is hoe vaak je zou 'moeten' afspreken als je wil dat je relatie stand houdt

Aan het begin van je relatie ben je geneigd elkaar zo vaak mogelijk te zien. Niet heel gek, aangezien je verliefd bent en elkaar beter wil leren kennen. Maar, als je wil dat jullie relatie stand houdt kun je dit beter niet doen. 

Afspreken 

Lees ook: Dit is hét teken dat jouw relatie op springen staat

Relatiedeskundige Jennifer Silvershein vertelt hoe vaak jullie elkaar per week zouden moeten zien, en het antwoord zal je misschien teleurstellen. Volgens haar is elkaar meer dan één keer per week zien funest voor je relatie.

“Mensen duiken vaak direct in een relatie en verliezen zichzelf hierin”, vertelt de expert. Gelijk je vooraf geplande schema inruilen voor quality time met je nieuwe vlam is dus niet het slimste om te doen. “Door jezelf te beperken en wekelijkse een date te plannen, leer je je nieuwe vlam langzaam, maar beter kennen." 

Rustig aan

Volgens een enquête van Bridebook UK hebben koppels over het algemeen 4,9 jaar lang een relatie voordat ze gaan trouwen. Het duurt namelijk 17 maanden voordat een koppel gaat samenwonen, vervolgens leven ze 22 maanden samen en dan duurt het nog eens 20 maanden voordat het stel daadwerkelijk gaat trouwen. Dus slow down! Genoeg tijd om elkaar te leren kennen.

En dat is niet de enige reden waarom je niet meteen je partner elke dag zou moeten zien. Dit soort vluchtige relaties zouden namelijk net zo snel eindigen als dat ze begonnen. Dit komt omdat gevoelens van urgentie en sterke aantrekkingskracht niet perse betekenen dat het de juiste persoon voor je is.

Bron: Marie Claire AUS | Beeld: Friends With Benefits