Dit zijn de 7 mooiste hikes ter wereld

Dit zijn de 7 mooiste hikes ter wereld

Hiken is hot en happening en niet zonder reden. Een betere manier om schilderachtige natuur te ontdekken is er niet. Van adembenemende wandelingen voor beginners in de Verenigde Staten tot een vijfdaagse klim voor gevorderden in Marokko. Wij zochten de zeven mooiste wandelingen voor je uit. 

1/ Gorham Mountain, Acadia National Park, Verenigde Staten
Dit is de perfecte klim voor beginners. Hoewel de Gorham Mountain gezien wordt als een makkelijke klim, zal het uitzicht er niet minder mooi door zijn. Vanaf  de top kijk je uit op Sand Beach in het oosten, de Beehive in het noorden en het Otter Point in het zuiden.

 2/ Tour du Mont Blanc, Frankrijk
Deze is voor die-hard klimmers. De wandeling duurt maar liefst tien tot twaalf dagen, maar dan heb je wel de hoogste piek van West-Europa bereikt.

 3/ The Narrows, Zion National Park, de Verenigde Staten
De Virgin River loopt dwars door een prachtig diepe kloof die omringd wordt door grote rotswanden van soms wel duizend meter hoog.

4/ Tibidabo Mountain, Spanje
Boven op Tibidabo Mountain tref je niet alleen een pretpark, je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over de bruisende stad Barcelona. Win-winsituatie. 

5/ Runyon Canyon, de Verenigde Staten
Tijdens het hiken door de Runyon Canyon is er een grote kans dat je een Hollywoodster tegen het lijf loopt. Dat de hikespot populair is onder celebs komt waarschijnlijk door het mooie uitzicht dat je hebt over Los Angeles.

6/ Atlas Mountains, Marokko
Het Atlasgebergte biedt allerlei hikes. Je kunt zelf bepalen hoe gek je het maakt, van halve dagtochten tot vijfdaagse wandelingen. Aan jou de keuze!

7/ Yosemite, Verenigde Staten
Dat Yosemite een van de drukst bezochte plekken van de Verenigde Staten is, kunnen wij goed begrijpen. De vallei die gevormd werd door gletsjers is adembenemend.

 

Lees ook: Met een stoomtrein door Afrika reizen kan echt

Bron: Architectural Digest | Beeld: Getty Images

Gerelateerde artikelen