Fun fact: hier geven Nederlanders het meeste geld aan uit tijdens vakanties

Fun fact: hier geven Nederlanders het meeste geld aan uit tijdens vakanties

De meivakantie is in zicht en na al het sparen is het tijd om heerlijk uit te geven tijdens een welverdiende citytrip. International Card Services deed onderzoek naar de uitgaven van Nederlanders in verschillende populaire vakantiesteden. We kunnen stellen dat we zeker niet gierig zijn tijdens zo’n tripje.

The Big Apple

Lees ook: Deze job betaalt jou om dit jaar nog op vakantie te gaan

New York stak er met kop en schouders bovenuit. Hier werden vorig jaar in totaal 40 miljoen Nederlandse euro’s uitgegeven.

Meeste geld per transactie

Maar, Parijs wint de prijs voor het hoogste bedrag per transactie. In de stad gaat er tijdens één enkel winkelbezoekje gemiddeld €1600 over de toonbank. Nederlanders tasten hier voornamelijk diep in de buidel tijdens een bezoek aan luxewinkels als Gucci, Hermès en Louis Vuitton. Uit het onderzoek bleek dat één winkel het meest geliefd is, namelijk de Chanel store.

Minste uitgaven

We gaven vorig jaar het minst uit in Barcelona, met een totaal van nog geen 6 miljoen euro. Dit komt omdat het vooral een strand- en cultuurbestemming is. Nederlanders gaan hier niet heen om te shoppen bij luxe merken. Als we dan wat uitgeven, is het in het FC Barcelona stadion. Hier wordt het hoogste totaalbedrag aan uitgaven in Barcelona besteed, met name aan merchandise, het bijwonen van wedstrijden en stadion bezoeken.

Bron: International Card Services | Beeld: Gossip Girl