De 3 leugens die iedereen vertelt bij het online daten

De 3 leugens die iedereen vertelt bij het online daten

Hoop je de liefde van je leven tegen te komen via Tinder, Happn of Bumble? Good for you, maar let wel op dat je niet van een koude kermis thuis komt. Want het blijkt dat internetdaters niet vies zijn van een leugentje voor eigen bestwil om hun online profiel in een beter daglicht te zetten. The Big Lies People Tell In Online Dating onthult welke leugens het meest worden verteld in de online wereld.

Online daten

Uit The Big Lies People Tell In Online Dating blijkt dat ruim 10 procent van de online gegevens niet accuraat zijn, maar er worden over drie dingen het meest gelogen op datingprofielen; namelijk lengte, inkomen en uiterlijk. Zo wordt veelal gezegd dat iemand een paar kilootjes lichter is, een hoger salaris heeft en bovendien worden vaak ook veel oude(re) foto’s gedeeld.

Catfish

De meeste mensen gebruiken bij, bijvoorbeeld het plaatsen van een profielfoto, de mooiste foto die ze van zichzelf hebben. Deze zijn vaak niet recent meer en geven daardoor een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Uit het artikel blijkt ook dat hoe ouder de eigenaar van het profiel is, de kans beduidend groter is dat de foto bij het profiel al van een paar jaar geleden is. Je zult overigens nooit precies weten om welke reden iemand ervoor kiest om jouw foto niet naar rechts te swipen. Wat als wij je vertellen dat de baan die jij in je bio schrijft, óók jouw kans in de Tindergame sterk kan beïnvloeden? Lees dan gauw verder.

Bron: RTL,The Big Lies People Tell In Online Dating | Beeld: Getty