Marie Claire's party issue ligt nú in de winkel en wij geven je 9 redenen om 'm in huis te halen

Marie Claire's party issue ligt nú in de winkel en wij geven je 9 redenen om 'm in huis te halen

Good morning! Vanaf vandaag ligt het kakelverse party issue van Marie Claire in de winkel en Victoria Koblenko siert deze maand de cover.

Deze maand:

* Het wereldnieuws voor, door en over sterke vrouwen, met onder andere de Indiase Aranya Johar. Ze is pas 18 jaar, maar haar gedichten gaan viral. Ze slamt als protest tegen genderdiscriminatie en de vele verkrachtingen van vrouwen in haar land. ‘I wear my jeans long, and wear my tops high. Don’t show my cleavage or a hint of my thighs. Don’t want to be mistaken for wanting it...’ luidt een fragment uit een van haar performances dat de hele wereld over gaat.

* Als Victoria Koblenko een roze jurk aantrekt, wil ze daar iets mee zeggen: over de designer (vaak Nederlands talent) en het verhaal erachter. TV-programma Het leven is een jurk is haar dus op het lijf geschreven. Een gesprek over mode, #metoo en verborgen kwetsbaarheid.

* Een beetje lsd bij je ontbijt? Microdosing heet het en je schijnt er heel productief en scherp van te worden. Goed plan of toch niet helemaal zonder risico’s?

* Dertig worden is een moment om te reflecteren. Marie Claire medewerkers uit zes landen vertellen hoe ze zijn gekomen waar ze zijn en hoe de positie van vrouwen is veranderd voor hun generatie.

* Debora Leeser (33) is Chief Creative Officer van familiebedrijf Gassan Diamonds. Tien jaar geleden lanceerde ze haar eigen juwelenlijn Choices by DL en daarvan leerde ze hoe het is om op eigen benen te staan.

* Kun je verslaafd zijn aan iets fijns als liefde? Ja, dat kan. Merel, Dionne en Ingrid hadden een extreem grote behoefte aan genegenheid en erkenning, die zich uitte in onenightstands en heftige verlatingsangst. Volgens de expert zit de crux ’m in een aangeleerd zelfbeeld.

* Reallife: Dankzij tantra verlang ik nu eindelijk naar sex. De angst voor bloot en sex zat dankzij een strenge christelijke opvoeding diep bij Margriet. Therapie hielp niet, maar na een paar tantramassages kan ze nu eindelijk genieten van aanrakingen.

* Noem Evangeline Lilly (39) géén filmster, want daar voelt ze zich doodongemakkelijk bij. Ze is veel meer een sociaal activist, feminist en schrijver. Met Marie Claire deelt ze haar verfrissende levenslessen.

* Last but not least: cadeau’s voor iedereen, van feestbeest tot kunstliefhebber: 65 fantastische cadeaus om te geven en te krijgen, van 2 tot 2000 euro.

Enne, geen zin om uit huis te gaan? Dan bestel je het nieuwe nummer toch HIER online!

Gerelateerde artikelen