Onderzoek: waarom knappe mensen vaak single zijn

Onderzoek: waarom knappe mensen vaak single zijn

Op elk potje past een deksel, zo zegt men. Ondertussen vraag jij je af waarom je nog steeds single bent, maar daar komt nu een einde aan. De verklaring is namelijk simpel; je bent gewoon té knap.

Uit een studie van Harvard University blijkt namelijk dat mensen die fysiek aantrekkelijk zijn, niet erg succesvol zijn lange relaties. Hier zijn een aantal redenen voor, waaronder de ‘het gras is groener aan de overkant’-mentaliteit. We groeien vaak op met een ideaalbeeld waar een man aan moet voldoen, waardoor je snel denkt dat er altijd wel iets beters rondloopt.

Oftewel, wanneer je té veel keus hebt, is dat niet bepaald gunstig voor de duur van je relaties. Maar alleen is ook maar alleen, dus mocht je toch graag een fijne liefde willen, dan zijn er een paar dingen waar je aan kunt werken: heb je een ideaalbeeld dat wel erg specifiek is? Laat het los! Er is niet leukers dan spontaan iemand ontmoeten, ook al denk je dat diegene misschien niet jouw type is. Laat het op je afkomen en dan komt het uiteindelijk vast goed.

Bewezen: deze eigenschap is volgens singles belangrijker dan uiterlijk >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen