Onderzoek wijst uit: dit land heeft de beste stranden ter wereld

Onderzoek wijst uit: dit land heeft de beste stranden ter wereld

Cultuur, lekker eten, zon, fijne verblijven en een gezellig nachtleven: het zijn allerlei criteria die je meeneemt als je een vakantie boekt. Wat ook een pre is, is de aanwezigheid van een mooi strand. Waar je daarvoor het beste naartoe kunt gaan? Spanje.

Om naar het land van de beste stranden te gaan, hoeven we niet lang in het vliegtuig te zitten. Spanje heeft namelijk volgens de Blue Flag International Jury het grootste aantal mooie stranden ter wereld, maar liefst 579 om precies te zijn. De Spaanse stranden hebben de meeste blauwe vlaggetjes gekregen gebaseerd op factoren als hygiëne, sanitaire voorzieningen, veiligheid, toegankelijkheid en toezicht van lifeguards. Dit is echter niet de eerste keer dat Spanje als winnaar uit de bus komt: al sinds 1987 is dit het land met wereldwijd de meeste en beste stranden.

Aan welke stranden Spanje de titel onder meer te danken heeft? Ocata Beach in Barcelona en El Socorro Beach in Tenerife zijn er twee die je volgens de jury niet zou mogen missen. Geen trip naar de Spaanse costa op de planning staan? No worries, Griekenland heeft met een tweede plek ook heel wat mooie stranden – gevolgd door Frankrijk, Turkije, Italië en Portugal. In geen enkel geval ver reizen, dus!

Deze Italiaanse stad betaalt je € 2000 om erheen te verhuizen >

Bron: Travel + Leisure | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen