Dit restaurant is benoemd tot beste van Nederland

Dit restaurant is benoemd tot beste van Nederland

In the mood voor een topdiner? Deze maand is de top 10 beste restaurants van Nederland bekendgemaakt. De twee beste zijn zo goed dat de jury niet anders kon dan ze alle twee op de eerste plek te zetten.

Gault&Millau

Lees ook: Met deze 10 voedingsmiddelen slaap jij 10 x beter

De lijst is samengesteld door de experts van Gault&Millau, dé internationale restaurantgids. Naast de top 10 beste restaurants ter wereld beoordeelt de gids ook Nederlandse restaurants. De jury bestaat uit 30 kritische inspecteurs.

De top 10

1 Manoir Restaurant Inter Scaldes - Kruiningen
1 De Librije - Zwolle
2 De Leest - Vaassen
3 Ciel Bleu - Amsterdam
4 Spectrum - Amsterdam
5 Tribeca - Heeze
6 &moshik - Amsterdam
7 Vermeer - Amsterdam
8 De Lindenhof - Giethoorn
9 De Kromme Watergang - Hoofdplaat
10 De Groene Lantaarn - Zuidwolde

Inter Scaldes en De Librije

De twee restaurants die dit jaar eindigde op nummer één zijn: Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle. Niet onbekend bij de ranglijsten van Gault&Millau, voorgaande jaren stonden ze ook hoog aan de top. Dit jaar kregen ze maar liefst 19,5 van de 20 punten.

Inter Scaldes staat vooral bekend om de spectaculaire meergangenmenu’s. De gerechten die je voorgeschoteld krijgt, smaken niet alleen overheerlijk, maar zien er ook nog eens uit als kunstwerken. Ook de plek – een landhuis met groene Engelse tuin en uitzicht op de Zeeuwse wateren – mag er zijn.

-Tekst gaat verder onder foto-

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Best Chef (@thebestchefawards) op

De tweede nummer één, De Librije, is gevestigd in een voormalige gevangenis uit 1739. In een prachtige, sfeervolle open ruimte kun je kiezen uit verschillende soorten meergangenmenu’s van topchef Jonnie Boer. Er is ook een fantastisch groentemenu.

-Tekst gaat verder onder beeld-

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mario Barrios (@mariobagar) op

 

Bron: Gault&Millau | Beeld: Instagram, Getty Images

Gerelateerde artikelen