Science says: de jongste in het gezin is de beste chauffeur

Science says: de jongste in het gezin is de beste chauffeur

Discussies met je broers of zussen over wie de betere chauffeur is? Die vraag zullen wij voor eens en altijd beantwoorden. Uit onderzoek is gebleken dat het jongste kind de beste bestuurder is.

Gevaarlijke bestuurders

Lees ook: Wat je plaats in het gezin verklapt over jouw carrière

Als we de onderzoeksresultaten van het Britse autoverzekeringsbedrijf Privilege Car Insurance moeten geloven, die meer dan 1395 autobestuurders onderzochten, rijden vooral de oudste kinderen binnen een gezin vaak te hard. Zij krijgen de meeste boetes en belanden het vaakst in een botsing. Enne... De cijfers liegen er niet om. Want 89 procent van de oudste kinderen rijdt wel eens te hard, 47 procent snijdt andere weggebruikers af en 46 procent rijdt wel eens te vaak op de verkeerde kant van de weg. Deze cijfers lagen veel lager bij de jongste kinderen.

Excuus

En we moeten zeggen dat de excuses van de oudste bestuurders ook wat matig zijn. Wanneer zij een fout in het verkeer begaan, geven ze over het algemeen de schuld aan hun haast. Terwijl de jongste en middelste kinderen sneller andere weggebruikers de schuld geven. is gedempt

Maar, de echte winnaars zijn enig kinderen. Volgens het onderzoek rijden zij het veiligst van iedereen.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: White Chicks