Moederdag kooktip: dit culinaire gerecht zet je in een handomdraai op tafel

Kooktip!

Wij hebben een heerlijk recept voor je waarmee je je moeder kunt verwennen op Moederdag. Alhoewel ze zal denken dat je heel de dag in de keuken hebt gestaan, zet je dit gezonde gerecht lekker snel op tafel. We leggen je precies uit hoe je deze geroosterde asperges met plantaardige zalmfilet uit de oven maakt. 

Plantaardig

Lees ook: Veganistisch? Dan kom jij zoveel per jaar duurder uit

En niet alleen je moeder zal blij zijn, ook het milieu heeft er profijt van. Het is namelijk samengesteld rondom een plantaardig stukje zalm. Don’t worry, de echte zalmsmaak is behouden. Asperges vormen een gouden combinatie met zalm. Dit recept van SoFine bestaande uit couscous, zalm, asperges en kruiden is een heerlijk fris gerecht. 

Ingrediënten Voor 4 personen

4 SoFish Fillets Salmon Style

4 el olijfolie

2 knoflook teentjes

2 citroenen

bosje verse dille (á 15 gram)

280 gram couscous

800 gram groene asperges

100 gram walnoten

peper & zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de knoflook fijn, pers 1 citroen uit, snijd 1 citroen in plakjes, hak de dille en de walnoten grof. Was de groene asperges en snijd hier 2 cm van de onderkant vanaf.

3. Meng in de kom de olijfolie, knoflook, sap van 1 citroen, de helft van de dille en een snufje peper en zout. Verdeel dit over de zalmfilets.

4. Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en voeg peper en zout toe naar smaak. Plaats ook de SoFish Fillets Salmon Style op de bakplaat en verdeel hierover de plakjes citroen. Bak in de oven voor 15 minuten.

5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de overige verse dille en de walnoten door de couscous. Serveer de couscous samen met de SoFish Fillets Salmon Style en geroosterde groene asperges.

Beeld: SoFine 

Laatste nieuws