Stem op jouw favoriete groene carrièrevrouw voor de Smart Sustainable Sisley Award!

Stem op jouw favoriete groene carrièrevrouw voor de Smart Sustainable Sisley Award!

Op 8 november vinden drie inspirerende masterclasses plaats in het QO Amsterdam van bevlogen professionals op het gebied van duurzaamheid en sustainable startups. Ook kun je er netwerken met futureproof ondernemers tijdens de Marie Claire Masterclass 'Groen in Business' én vindt ook de uitreiking plaats van de Smart Sustainable Sisley Award 2018.

Wegens groot succes reiken we dit jaar wederom de Smart Sustainable Sisley Award uit aan een duurzame ondernemer. De vijf genomineerden zijn stuk voor stuk gedreven vrouwen die op een smart en amazing manier bijdragen aan een betere wereld. Vergeet je stem niet uit te brengen hieronder! Wil jij hierbij zijn? Bestel dan hier je kaartjes online.

Over de deelnemers

Hélène Smits (33)
Founder van Stating the Obvious, een consultingbureau dat de transformatie naar een circulaire mode-industrie aanjaagt. "Veel mensen denken bij circulaire mode alleen aan het recyclen van kleding, maar het is veel breder. In de circulaire mode denk je vanaf de designfase na over het hele leven van een kledingstuk. Je onderzoekt hoe kleding slim en duurzaam ontworpen en geproduceerd kan worden, hoe het zo lang mogelijk meegaat én hoe je het vervolgens zo goed mogelijk kunt hergebruiken of recyclen."

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding (29)
Founder van Charly’s All Is Fair, maakt plantaardige, biologische kazen. "Vier jaar geleden ben ik begonnen met het maken van volledig plantaardige, biologische kaasjes, oftewel ‘Charly’s’. Ik maak onder andere ‘Rockvoort’, ‘Cheddâh’ en ‘Geheit’, allemaal zonder zuivel. Ze zijn lekker én ze dragen bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu."

 

Lisa Hu (26)
Ontwikkelde Terra Nova Minimaatschappij, een dialoogspel dat complexe uitdagingen in de maatschappij bespreekbaar maakt. "Terra Nova Minimaatschappij is een bordspel slash discussietool waarbij je aan het roer staat van een nieuwe samenleving. Het spel daagt je uit om na te denken over de huidige systemen: doen we iets in onze maatschappij omdat we het zo gewend zijn, of omdat het góed is?"

Marloes Tap (31)
Zij werkt bij PwC, een accountancy- en adviesbureau dat wil bijdragen aan het oplossen van belangrijke maatschappelijke problemen. Een van de manieren waarop zij dat doet, is door sociale ondernemingen te steunen met kennis en kunde. "Ik ben verantwoordelijk voor het Social Enterprise Programma. Een social enterprise is een bedrijf dat wel een verdienmodel heeft, maar het creëren van maatschappelijke impact vooropstelt. Wij helpen dit soort organisaties bijvoorbeeld kosteloos met hun financiële administratie of bij het betreden van een internationale markt.

Nupur Kohli (29)
Nupur werkt als jeugdarts, adviseur, onderzoeker, spreker en auteur aan het verduurzamen van de zorg door middel van stressmanagement en mentale fitheid. "Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar mentale fitheid en hoe we stress kunnen reduceren en optimaliseren. Omdat duurzaamheid van mensen zowel voor een gezonde maatschappij als voor een succesvol bedrijf ontzettend belangrijk is. Ik wil stress in het bedrijfsleven minimaliseren en vooral young professionals leren hoe je constructief met stress om kunt gaan."

Over Sisley en Sustainable Beauty

Net als deze vrouwen draagt Sisley duurzaamheid een warm hart toe. Sisley is sinds 1976 het eerste beautymerk gebaseerd op natuurlijke en plantaardige ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Elk product komt tot stand in Sisley’s Centre for Research and Operations, dat gecertificeerd duurzaam opereert en het Franse milieukeurmerk Haute Qualité Environnementale draagt. Dankzij zonnecellen op het dak voorzien het onderzoekscentrum en de bijbehorende kantoren bovendien in hun eigen energie.