Vreemdgaan en weer doorgaan: 'Hij bedroog me met mijn beste vriendin'

Vreemdgaan en weer doorgaan: 'Hij bedroog me met mijn beste vriendin'

Overspel kan de beste koppels overkomen. En hoewel het voor de meeste bedrogenen reden is om een vette punt achter de relatie zetten, hoeft dat natuurlijk niet. Onder meer Noor besloot te vechten voor haar liefde.

Bedrogen met mijn beste vriendin

Noor (32): «Ik herinner me het moment waarop uitkwam dat mijn man Remco vreemdging als de dag van gisteren. Hij kwam thuis uit zijn werk en zei dat hij voor het eten nog even wilde douchen. Ik stond te koken en onze twee dochters zaten samen op de bank televisie te kijken. Ik hoorde hoe hij boven de badkamerkraan opendraaide. Toen viel mijn oog op zijn mobiele telefoon. Hij nam het ding al weken overal mee naartoe, zelfs als hij ging sporten, en nu lag-ie ineens voor het grijpen. Met trillende handen ging ik naar zijn berichtjes. ‘Hey sexy. Ik ga je missen! Xx’, las ik. Het nummer waar hij het heen had gestuurd, herkende ik uit duizenden: het was een bericht voor mijn beste vriendin! Met zijn mobiel in mijn handen rende ik naar boven om hem om opheldering te vragen. Remco ontkende alles en zei dat het om een grapje ging en dat ik me er niet zo druk om moest maken. Ik twijfelde... Was ik paranoia en zag ik dingen die er niet waren? De volgende morgen reed ik naar mijn vriendin. Ze schrok toen ze me zag, haar ogen stonden schuldbewust. Ik wist genoeg.

Remco heeft die dag alles opgebiecht. Hoe ze samen dronken werden toen ik voor mijn werk op een tweedaagse cursus was, en met elkaar in bed waren beland. ‘Hoe heb je het zover kunnen laten komen?’ vroeg ik hem. ‘Jij bent altijd druk met de kinderen en je werk en zij was er gewoon voor mij en vond me leuk.’ Op het moment dat hij dit zei, zag hij zelf ook in hoe belachelijk het klonk. Natuurlijk vond zij hem geweldig! Zij had hem alleen voor de leuke momenten en niet voor het alledaagse.

Voor Remco was het meteen duidelijk dat hij met mij verder wilde en niet met haar. Maar ik was furieus. Verraden worden door iemand van wie je houdt, voelt als een dolksteek. Uiteindelijk heb ik besloten om ons huwelijk een tweede kans te geven, maar dat is lang niet altijd gemakkelijk is geweest. De film van hem en haar in allerlei  spannende posities draaide wekenlang in mijn kop. Wat er gebeurd was stond echt tussen ons in. Tot ik er bewust voor koos om hem geen vragen meer te stellen over hoe en hoe vaak. Die kruisverhoren waren alleen maar pijnlijk en ze brachten me niks. In plaats daarvan heb ik meer tijd en energie gestoken in samen leuke dingen doen. Met mijn vriendin heb ik wel alle contact verbroken. Ik hoef haar echt nooit meer te zien.»

Lisette, Iris en Alex werden ook bedrogen, maar besloten bovendien te vechten voor hun liefde. Benieuwd naar hun verhalen? Je leest het in de nieuwste Marie Claire die nu in de winkel ligt!

In vertrouwen: 'Ik was zwanger van mijn mans beste vriend' >

Tekst: Natasja Bijl | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen