Waarom je volgens experts beter de goedkoopste wijn van de kaart bestelt

Ook je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Sommige restaurants hebben een wijnkaart van hier tot Tokio, waardoor je geen idee hebt welke wijn je nu het beste kunt kiezen. Een Amerikaanse sommelier schiet te hulp en geeft je de tip waar ook je portemonnee blij mee is.

Volgens Mark Oldman kun je het beste de goedkoopste wijn van de kaart bestellen, ook al heb je het gevoel dat je gierig overkomt. Restauranteigenaars zouden er namelijk echt wel bewust van zijn dat jij de op een na duurste wijn van de kaart bestelt om niet al te gierig over te komen. “De wijn die op die positie van de kaart staat, verkoopt sneller en dat weten restauranthouders”, legt hij uit aan Business Insider. “Dus zetten ze op die plek bijvoorbeeld een wijn waarvan ze te veel hebben ingekocht. Of erger, een fles die minder waard is zodat je minder waar voor je geld krijgt.” De tip van Oldman zou je echter alleen op moeten volgen in restaurant waar wijn een grote rol speelt. “Waar de goedkopere wijnen ook van goede kwaliteit zijn.”

Daarnaast heeft de wijnkenner nog een handige tip. “Bestel wijn per fles in plaats van per glas. Wijnen per glas zijn zo geprijsd dat de prijs van één glas de inkoopprijs van de fles moet dekken. Deel je de prijs van een fles door vijf, dan weet je hoeveel een fles ongeveer waard is.”

Hè? Dit drankje past beter bij je kaasplank dan wijn >

Bron: Business Insider | Beeld: iStock

Laatste nieuws