Jonna Works The News: ik wil curves

jonna mc‘Je wilt wát?!’ Twee collega’s verslikken zich in hun salade. ‘Meer curves, zeg ik. Net als Beyoncé, of als Joan uit Madmen.’ Voor vrouwen voor wie het leven een constant gevecht is tussen wijn en sla, die elk grammetje dagelijks checken op de weegschaal, is mijn verlangen niet te snappen. Want ik heb maatje 36-38. PRIMA! TOCH?

Maar na het zien van de swimwear catwalkshow van PrimaDonna gelopen door plussize models weet ik het zeker: plussize is perfect. Rondingen zijn vrouwelijk, goddelijk en vooral: zoals het echte leven. Want het feit dat ik een model zag waarvan, tijdens het lopen, de buik een tikje danste (net als de mijne als ik over het strand loop), gaf me het gevoel dat ik er mag zijn. JUIST als er op sommige plaatsen een beetje méér van mij is.

Ik keek naar de ogen van alle modellen, eentje was enorm zenuwachtig, maar de overige acht plussize models droegen hun lichaam met zoveel zelfvertrouwen, dat ze er mooier, zelfbewuster en sexier uitzagen dan welk maatje-nul-model ook.

Je kunt het gaan psychologiseren. Mijn moeder is namelijk curvy en een sterke zelfverzekerde vrouw, dus misschien dat ik het daarom mooi vind wanneer echte vrouwen hun lichaam met verve showen.

Maar toch denk ik dat mijn verlangen over iets groters gaat. Dat het in de lucht hangt dat we in de mode terug moeten naar echte vrouwen, naar curves, naar gezond. Dat maatje nul voorgoed size zero tolerance wordt. Mijn recensie over de curvy show van PrimaDonna werd in een dag tijd 427 keer geliked. Mango lanceerde onlangs Violeta, een lijn voor vrouwen met een maatje meer.

Geloof me: gezond en blakend is je beste accessoire. GO curves GO. Vooral op de catwalks.

jonna mc collage

Broek: We Got Pants, 279 euro’s Shirt & shawl: Isabel Marant by H&M Sneakers: New Balance

 Check hier Jonna's recensie over de curvy show van PrimaDonna >