Inspiring Woman: Eva Koreman

iw eva koreman mcEva Koreman (29) is een Nederlands radio-dj bij Q-music Nederland. Als je naar haar radioprogramma luistert, heb je vrijwel direct een beeld van haar. Ze heeft een open persoonlijkheid en schaamt zich nérgens voor. Ze heeft een liefde voor (hoe kan het ook anders) muziek, absurde humor, literatuur, wetenschap. Naast dit heeft ze ook een liefde voor maatschappelijke thema’s die ze gebruikt in haar columns voor ’t AD.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven? Zwart. Zwart vind ik mooi. Het kleedt af en is stoer en gemakkelijk. En hoge hakken. De standaard outfit is opeens verzorgd en vrouwelijk als je er hakken van minstens 10 centimeter onder draagt. Dan hoef je niet eens je haar te wassen of je nagels te lakken.

Wat draag je op de foto? Een zwarte jurk van Supertrash. Strak om de kont, eigenlijk iets te kort, maar omdat de bovenkant decent is, kan-ie eigenlijk altijd. Daarnaast draag ik altijd dezelfde zilveren sieraden, allemaal gekregen van mensen van wie ik hou, zoals van mijn ouders en vriendinnen.

Waarom is dit JOUW stijl? Ik ben kwetsbaar, maar soms ook stoer. Daarnaast is mijn gemakzucht net iets groter dan mijn ijdelheid. In een zwarte outfit (spijkerbroek, pantalon, pailletten, hoed, leer, suède) met hoge hakken voel ik me vrouwelijk én sterk.

Heb je een stijlicoon? Mijn vriendin Janine Breukhoven-Kho van o.a. pret-a-pregnant.com. Cool om te zien hoe ze, ondanks haar giga drukke leven, er altijd prachtig en verzorgd uit ziet. Een absolute inspiratie, een trendsetter, en het lijkt allemaal zo moeiteloos te gaan. Ik zou me bijna (!) schamen voor mijn gemakzuchtige, zwarte kleding in haar aanwezigheid.

Wat is je beautyregime? Ik was altijd nogal laks wat dat betreft, maar inmiddels hebben de iets goedkopere merken plaatsgemaakt voor afwisselend Biodermal en Clinique. Vooral het stappenplan qua reiniging bevalt goed van Clinique. Zelfs tijdens de menstruatie geen eenzame puistjes op plekken in je gezicht.

Met make-up houd ik het rustig. Wel altijd mascara, en als ik er zin in heb teken ik ook mijn wenkbrauwen een beetje bij en smeer ik wat Touche Éclat op mijn wallen. Alleen heb ik het idee dat dat laatste vooral psychologisch effect heeft. Ach, misschien kan ik wel een make-up lesje gebruiken.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur? Dat heb ik niet. Maar als ik het met een pistool op mijn hoofd zou moeten zeggen, dan zou ik gaan voor ‘Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn’. Klinkt gewoon leuk.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen? Op een bepaald punt in mijn leven had ik geen zin in de dag die voor me lag. Het kwam door mijn werk. Ik nam nog die week ontslag en besloot voor radio te gaan. Ik gaf mezelf een jaar, een jaar om dat contract bij Q binnen te slepen. Ik wilde niets liever dan daar werken. Mocht het niet lukken binnen dat jaar, dan moest ik kritisch naar mezelf kijken: heb ik wel genoeg mijn best gedaan, het op de juiste manier aangepakt of heb ik simpelweg het talent niet? Tegelijkertijd mocht ik van mezelf ook niet binnen dat jaar opgeven, welke tegenslag dan ook. Dat hoefde gelukkig ook niet. Na een keer of zeven ‘nee’, kreeg ik na veel oefenen, een shitload aan demo’s en intensieve logopedie (8 maanden lang!) mijn eerste contract bij Q.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren? Geen! Zou ik wel moeten doen. Heeft er iemand tips?

Dankzij wie sta je waar je nu staat? Door mijn collega bij het lokale radiostation AmsterdamFM, Joost van der Velde. Hij heeft me van de nieuwsredactie afgesleurd en me achter een microfoon gezet omdat-ie me grappig vond tijdens een bedrijfsborrel (waar een beetje wijn al niet goed voor is). En Iwan Reuvekamp, de programmadirecteur bij Q. Hij heeft het toch maar aangedurfd met deze ongeleide voetzoeker.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe? Nee is geen nee. Misschien wel op dit moment, maar dat betekent niet dat het later of in een andere situatie geen ja zal worden.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen? Ik ben begonnen in de nacht, van 2 tot 4 ’s nachts. Live radio, vijf dagen per week. Dat trekt nogal een wissel op je sociale leven, je relatie en je gezondheid.  Altijd voor 22:00 uur de deur uit, nooit voor 6 uur ’s ochtends in bed. In die periode ben ik twaalf kilo afgevallen en was ik zeer prikkelbaar. Dat was heftig, maar het was het meer dan waard.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd? Door me niet te laten ontmoedigen door een tegenslag in de vorm van een ‘nee’. Nee kan je krijgen, en meestal krijg je dat ook, maar nou en. Met ambitie is niets mis.

Wie is JOUW inspiring woman? Kate Bush! Behalve de prachtige muziek die ze ons brengt, is het ook een zeer getalenteerde vrouw en een eigenwijs sujet. Ze trekt haar eigen plan, is niet actief op welk mediaplatform dan ook, geeft geen optredens, ze maakt gewoon muziek. Ze produceert alles ook zelf, is multi-instrumentalist, componeert en schrijft haar eigen teksten. Een heldin.

Foto: RVDA

Check hier ook het inspirerende interview met de Amerikaanse presentatrice Jeannie Mai >