44 plekken waar trends er niet toe doen

collage 1Heus, het bestaat: mensen die geen idee hebben wat de volgende streetstyle trend is en die niet 24/7 connected zijn. De Nederlandse modefotograaf Jimmy Nelson reisde naar 44 landen en legde inheemse volkeren vast op hun mooist.

De fotograaf gaat op pad met zijn analoge camera en bekijkt de foto’s pas thuis. Het is dus altijd even spannend of de foto’s goed gelukt zijn.

Jummy Nelson’s spectaculaire werk is vanaf 12 april in Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is ‘De Studio’, waarbij de meesterfotograaf de bezoekers vastlegt. Hang het fotomodel uit en wordt onderdeel van de expositie. Jimmy hoopt dat de bezoekers geïnspireerd raken door de beelden, verhalen en culturen en hierdoor na gaan denken over de eigen identiteit.

De tentoonstelling loopt tot en met 7 september. Wil je de foto’s thuis nog eens rustig bekijken en tegelijkertijd een mooi boek op salontafel hebben liggen? Jimmy’s boek ‘Before They Pass Away’ is hier verkrijgbaar.