Help! Ineens maat 44 en cup DD

screenshot_1397550383Marie Claire’s Jonna mocht als een van de eersten het virtuele pashokje van de Bijenkorf uitproberen. Dat was fun, maar ook ehm een forse verrassing.

Niks geen kleren uit, je in te strakke jurkjes wurmen die je onmogelijk weer uitkrijgt en na een passessie bezweet en al het hokje verlaten. Virtueel passen is de toekomst. Althans, dat meent de Bijenkorf die als eerste van Europa een virtueel pashokje in haar filialen heeft staan. In Abu Dhabi is het sinds begin dit jaar een hit, volgens de persdame van Coebergh Communicatie. Een luxe winkelcentrum aldaar gebruikt al de augmented reality techniek. De Bijenkorf heeft sinds vandaag ook een 3-D kledingsimulator. Maar hoe werkt dit nou in de praktijk?

VirtuelePaskamerBijenkorf

Een select groepje pers mocht het uitproberen, nadat Jetteke van Lexmond had laten zien hoe de techniek werkt. Marie Claire’s Jonna voelde zich net Tom Cruise in de film Minority Report: “Je staat op een stip en kijkt naar jezelf op een levensgroot scherm waar je van top tot teen op te zien bent. Met je handen beweeg je naar links en naar rechts en tik je virtueel van een afstandje aan wat je wilt: eerst of je man of vrouw bent. Daarna de categorie tops, rokken, of tassen en jassen. Vervolgens verschijnen er designerkledingstukken, van Michael Kors tot SuperTrash, die je kunt aanwijzen en ‘aantrekken’. Ze verschijnen als het ware over je eigen beeld heen en bewegen mee met jou. Het is fun, maar heeft ook een schrikeffect. Want ik zag mezelf ineens verschijnen in kledingstukken van maat 42-44 en met cup DD. Nu is een boezem als Joan uit de tv-serie Madmen geen sinecure, maar liever zie ik mezelf zoals ik ben. Pas dan kun je een goede keuze maken toch?”

_MG_5375

Wie blij is met haar look wijst ‘mail’ aan en na het intikken van je emailadres krijg je de foto van jezelf in je inbox. Om thuis nog eens rustig naar te turen of op social media te plaatsen natuurlijk.

De virtuele paskamer reist langs vier filialen van de Bijenkorf en is nog tot en met 20 april in Amsterdam, van 22 tot en met 27 april in Den Haag, van 29 april tot en met 4 mei in Rotterdam en van 5 tot en met 11 mei in Eindhoven.