Aan de buis gekluisterd

isabel marant by inez van lamsweerde and vinoodh matadinWe raden je aan om je vanavond om 23:00 uur in de bank te nestelen voor de buis. Waarom? Bij het programma AVRO Close Up op Ned. 2 wordt een docu uitgezonden over Isabel Marant, ‘The Day Before’. In deze documentaire volgt de Franse regisseur Loïc Prigent modeontwerpster Isabel Marant in de aanloop naar de zomercollectie 2012.

Marant ontwerpt voor een bepaald type Parisienne: meisjesachtig, een beetje artistiek en een beetje rock ‘n roll. Het blijkt een look te zijn die vrouwen over de hele wereld aanspreekt, of niet soms?

In deze documentaire The Day Before – Isabel Marant zullen we Isabel Marant ontmoeten die op dat moment enorm veel stress heeft, want dit keer is het extra spannend omdat de modeshow precies tussen de modeshows van Dior en Lanvin valt, en er een schrijnend tekort aan mannequins dreigt. Ook lastig: de enorme, grof gebreide truien en  jurken die een breikunstenares gemaakt heeft, blijken op het laatste moment niet naar de zin van Marant.

Spannend, inspirerend en fashionable. Kijken dus.

Wie, wat, waar? Een film van Loïc Prigent Kijk voor meer informatie hier > AVRO Close Up: The Day Before – Isabel Marant, 23 januari om 23.00 uur op Nederland 2.

Foto: Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin