Grote verandering op komst voor Amsterdam Fashion Week

Grote verandering op komst voor Amsterdam Fashion Week

Mark your calendars, because Amsterdam Fashion Week is back! Nu Danie Bles aan het roer staat van de Amsterdamse modeweek heeft de stylist slash zakenvrouw het helemaal in een nieuw jasje gestoken. Dit keer dient het Museumplein van 6 tot 9 september als hoofdlocatie, waar het voorheen nog het Westergasterrein was.

Programma

Op zaterdag en zondag vult het showprogramma zich met gevestigde namen uit de scene, waaronder Silvian Heach, Goldbergh, 10DAYS, supermarktketen Lidl x Heidi Klum, Maison 365, Le Cafe Noir Studio & Jenneskens en Zoe Karssen. Voor het eerst wordt dit jaar ook de See Now, Buy Now-formule toegepast waarbij de consument, die de livestream bekijkt de collectie direct kan kopen. Maar Amsterdam Fashion Week biedt ook een podium aan aanstormend talent, waaronder het alom geprezen Lichting 2018. Lichting wordt door velen gezien als ‘debutantenbal’ van de Nederlandse mode, waarbij de 14 beste mode afstudeerders van 2018 zich presenteren aan een internationale vakjury. Voor aanvang van elke show zijn er last minute kaarten beschikbaar die iedereen de kans geven op vrij toegang tot de show. Het volledige programma en details over de last-minute kaarten worden medio augustus op  www.amsterdamfashionweek.nl bekend gemaakt.

Pop-up, shop-in-shops en meer

Naast het hoofdprogramma zijn er tal van andere initiatieven en activiteiten waarmee de hele stad mode ademt. Direct naast de showlocatie is er een openbare pop-up bioscoop. Hier zijn alle shows te volgen via een livestream en zijn er exclusieve backstage movies, interviews met designers, Fashion Talks en workshops. De bioscoop is vrij toegankelijk en biedt per keer plaats aan 25 mensen. Van 6 tot 9 september opent ook het AFW Department store in het Museum Quarter, met shop-in-shops van onder andere Lois Jeans, Lola Harper James, Mendo, Pauw Luxury Denim, Stieglitz, een blow-dry bar en een Libertine Café. Kortom: een allround shoppingervaring voor iedereen. De AFW Department store is elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn er Fashion Talks in samenwerking met het Rijksmuseum en de lancering van ALTER, het nieuwe merk van Anna Nooshin.              

Lees ook: De ZARA-afdeling die fashion editors geheim proberen te houden

Beeld: Getty