Acteur Jimmy Bennett (22) spreekt voor het eerst over misbruik door #MeToo-activist Asia Argento

Acteur Jimmy Bennett (22) spreekt voor het eerst over misbruik door #MeToo-activist Asia Argento

De Italiaanse actrice Asia Argento ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag. De prominente #MeToo-activiste zegt volgens The Guardian "geschokt en gekwetst'' te zijn door beschuldigingen dat ze de destijds 17-jarige acteur Jimmy Bennett heeft misbruikt. Argento, één van de aanjagers van de #MeToo-beweging, raakte in opspraak door een bericht in The New York Times.

Schikking

De krant schreef dat de actrice een schikking van €330.000 heeft getroffen met Bennett. Hij zou haar hebben beschuldigd van seksueel wangedrag, dat in 2013 zou hebben plaatsgevonden in een hotelkamer. De actrice zegt nu dat Bennett onverwacht bij haar aanklopte nadat ze filmproducent Harvey Weinstein had beschuldigd van verkrachting. Ze stelde dat de jonge acteur destijds kampte met "ernstige financiële problemen'' en om een behoorlijk geldbedrag vroeg. Volgens Argento besloot haar partner, de inmiddels overleden kok Anthony Bourdain, het geld over te maken om "negatieve publiciteit'' te vermijden. Ze benadrukt in een verklaring nooit enige seksuele relatie met Bennett te hebben gehad.

Bang 

De inmiddels 22-jarige Bennett zich nu voor het eerst uitgelaten over de beschuldigingen die hij tegen de Italiaanse actrice Asia Argento heeft geuit. Hij hield het misbruik lang voor zichzelf, omdat hij “schaamde en bang” was, leest het in zijn statement. “Ik heb in eerste instantie niets over mijn verhaal verteld, omdat ik ervoor koos het in de privésfeer te regelen met de persoon die mij dat heeft aangedaan.”

Trauma 

“Mijn trauma is naar boven gekomen toen ze zelf in de slachtofferrol kroop. Ik heb de laatste dagen en uren niet gereageerd, omdat ik me schaamde en bang was. Ik was niet klaar om om te gaan met de gevolgen van het publiek maken van mijn verhaal.” Hij blijft er echter bij dat de twee sex hadden. “Ik heb al veel tegenslagen gekend in mijn leven, en ook dit zal ik op termijn een plaats kunnen geven. Ik wil vooruit in mijn leven, en kies daar vandaag voor om dat niet langer in stilte te doen.”

Filmset

De twee leerden elkaar al in 2003 kennen op de filmset van ‘The Heart is Deceitful Above All Things’. Zij vertolkte daarin de rol van een drugsverslaafde prostituee, hij nam de rol van haar zoon voor zijn rekening. De twee hadden het in interviews vaak over een ‘moeder-zoonrelatie’ tussen hun beiden.

 

Een bericht gedeeld door bennett. (@jimmymbennett) op

 Lees ook: In vertrouwen: 'Ik werd mishandeld en bedreigd door mijn vrouw'

Bron: HLN, Instagram, People, Daily Mail | Beeld: Getty