Met deze tips geef je jezelf de perfecte manicure

Gewoon vanuit huis.

Met deze tips geef je jezelf de perfecte manicure

Nu alle nagelsalons gesloten zijn, wordt het tijd dat je het zelf leert. Van het onderhouden van je nagelriemen tot het vijlen van je eigen nagelvorm. Daarnaast kan het verzorgen en lakken van je nagels ook mentaal helpen, zo ben je namelijk even met iets anders bezig.

5 tips

1. Vijl je nagels in de gewenste vorm
Door je nagels te vijlen en vorm te geven, houd je ze netjes. Let alleen wel op hoe je je nagels vijlt. Wil je iets van de lengte af hebben? Dan kun je heen en weer vijlen, maar vijl altijd wel in één richting zodat je nagel niet splijt. Zet je vijl daarnaast ook nooit recht op je nagel, dit zorgt ook voor splijten.

Lees ook: Vaak je handen wassen zorgt voor een droge én kapotte huid

2. Zorg goed voor je nagelriemen
Het is belangrijk dat je goed voor je nagelriemen zorgt. Als je je nagelriemen wil terug 'duwen', doe dit trouwens wel met een nagel bokkenpootje, zorg er dan voor dat je eerst wat olie aanbrengt. Het is sowieso een goed idee om nagelriemolie in je routine op te nemen, zodat deze goed gehydrateerd blijven.

Tip: gebruik een lichte olie en een zeer gladde buffer om de huid van je nagel los te maken, nadat je je nagelriemen hebt bijgewerkt.

3. Base coat
Een belangrijke stap voordat je je nagellak aanbrengt: een base coat. Deze laag zorgt ervoor dat je eigen nagel niet verkleurd. Zodra je de nagellak verwijderd, heb je dankzij je base coat weer mooie nagels in je natuurlijke kleur. Daarnaast kan een base coat je nagels ook versterken of egaliseren. Enne, je nagellak hecht zich ook beter.

4. Breng je nagellak aan
Het is tijd om je nagels te lakken. Breng één of twee lagen aan, dit ligt er een beetje aan hoe dekkend de kleur is.

5. Top coat
Breng als laatste een laag top coat aan. Het liefst een top coat die naast bescherming, ook als nagelversterker werkt. Zo geniet je voor een langere tijd van je manicure!

Beauty
  • Bustle, Pronails
  • iStock