Zo maak je een hydraterend masker voor je handen

Soms is een handcrème niet genoeg.

Zo maak je een hydraterend masker voor je handen

Om het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan, is regelmatig je handen wassen één van de dingen die je zelf kunt doen. Dit zorgt er alleen voor dat je handen enorm droog worden. Ondanks dat je ze insmeert met handcrème, blijven ze droog. Herkenbaar? Dan wil je misschien deze doe-het-zelf handmasker maken.

Thuisbehandeling

Gelukkig is er een makkelijke en goedkope manier, om je droge handen te behandelen, Het enige wat je nodig hebt is een rijke handcrème of kokosnootolie en wat huishoudfolie.

Voor het beste resultaat, gebruik je een handcrème die speciaal voor de extreem droge huid is.

Lees ook: Aha! Zo geef je jezelf thuis een facial

DIY

Zodra je alle benodigdheden verzameld hebt, kun je beginnen. Masseer eerst een paar minuten je handen met de crème in en besteed extra aandacht voor de hele droge plekken. Het masseren helpt de doorbloeding van je huid te stimuleren en kan zelfs voor wat ontspanning zorgen.

Breng vervolgens nog een laagje van de crème aan en wikkel je handen in huishoudfolie in. Let op dat je het niet te strak wikkelt! De folie warmt je huid op, waardoor de poriën opengaan en er meer crème binnendringt. Wat dus voor meer hydratatie zorgt.

Ga lekker zitten, ontspan en geniet zo lang je wil van deze makkelijke doe-het-zelf handmasker.

Beauty
  • Glamour UK
  • iStock