Aha! Zo geef je jezelf thuis een facial

Een paar tips en tricks.

Aha! Zo geef je jezelf thuis een facial

Laatst schreven we al hoe je jezelf de perfecte manicure kunt geven. Enne, nu geeft Marie Claire je graag wat tips and tricks voor een facial. Want: een gezichtsbehandeling thuis kan een manier zijn om zowel voor je geest als voor je lichaam te zorgen.

Routine

Het creëeren van een gezichtsroutine, kan een (nieuwe) activiteit zijn tijdens je (zelf)isolatie. Je hebt immers niet veel te doen, dus waarom niet nu beginnen? Daarom een paar stappen die je wil volgen als het gaat om het pamperen van je huid.

Lees ook: Vaak je handen wassen zorgt voor een droge én kapotte huid

Facial

1. Was je handen
Zeker in deze tijd is het zeer belangrijk om je handen grondig te wassen. In dit artikel lees je hoe je dit goed doet. Gebruik water en zeep, en reinig je handen ten minste 20 seconden lang, voordat je verder gaat met je gezichtsroutine.

2. Reinig je gezicht
Als je eenmaal je handen hebt gewassen, is het tijd om je gezicht zachtjes maar effectief schoon te maken. Heb je make-up op? Reinig je huid dan twee keer met een gezichtsreiniger. Zorg ervoor dat je het product minstens 60 seconden lang in masseert. Begin zachtjes met je vingertoppen je gezicht te masseren, dan je nek en vervolgens onder je kin. Spoel daarna af met lauw of warm water.

3. Exfoliant
Het is tijd voor stap drie: een exfoliant. Gebruik een zachte scrub die speciaal voor je gezicht is. Meng een kleine hoeveelheid met een klein beetje water, zodat er een 'pasta' ontstaat en masseer zachtjes in een ronde beweging met je vingertoppen. Masseer ongeveer een minuut, waarbij je vanaf je nek naar boven werkt. Enne, wees voorzichtig rondom je ogen! Spoel af en dep je gezicht droog.

4. Gebruik een toner
Breng nu een toner aan. Meestal worden toners gebruikt om de huid na de reiniging in balans te brengen. Maar ook om hydratatie toe te voegen en om een betere absorptie van je vervolgproducten mogelijk te maken.

5. Moisturizer
Sluit je gezichtsbehandeling af met een vochtinbrengende crème zoals een serum en moisturizer. Je kunt ook olie en anti-oxidanten toevoegen, voor extra hydratatie.

Beauty
  • Bustle
  • iStock