Harry en Meghan slaan terug na tweet Donald Trump

De tweet schoot in het verkeerde keelgat.

Harry en Meghan slaan terug na tweet Donald Trump

De tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin hij benadrukt dat prins Harry en Meghan Markle zélf voor hun beveiliging moeten betalen, is in het verkeerde keelgat geschoten bij het stel, dat onlangs is verhuisd van Canada naar Los Angeles.

Los Angeles

Waar het er lange tijd op leek dat Harry en Meghan met zoontje Archie in Canada zouden vertoeven, bleek onlangs dat het drietal toch de verhuisdozen voor Los Angeles had ingepakt.

En daarbij verschoof gelijk de vraag van het betalen rondom hun beveiliging. Want waar de Canadese bevolking al liet weten geen zin hebben om hiervoor op te moeten draaien, is ook Trump niet van plan zijn portemonnee voor Harry en Meghan open te moeten trekken. 

Lees ook: Ook prins Charles is besmet met het coronavirus

Beveiligingskosten

"Ze hebben Canada voor de Verenigde Staten verlaten. Maar ook wij gaan niet voor hun beveiliging betalen. Dit mogen ze zelf doen", schreef hij in een bericht op Twitter.

Harry en Meghan hebben inmiddels door middel van een woordvoerder gereageerd op de tweet. “Ze waren helemaal niet van plan om financiering aan de VS te vragen. Hun beveiliging wordt vanuit een privéfonds betaald.” 

De beveiligingskosten van de Sussex'jes lopen hoog op en zouden op zo'n 7,2 miljoen euro per jaar uitkomen.

Celebrity
  • Grazia
  • BSR