Healthy habits: dit zijn de gezonde (eet)gewoontes van celebrities

De eetgewoonten van onder anderen Meghan Markle, Jennifer Lopez en Jessica Alba.

Gezonde (eet)gewoontes beroemdheden

Het nieuwe jaar staat voor velen in het teken van 'weer even normaal eten'. Tijdens de feestdagen gingen de hapjes en drankjes er namelijk wel goed in. Kamp jij momenteel met het dat meh-gevoel en weet je even niet zo goed wat je kunt en wilt eten? Laat deze acht celebrities je dan inspireren.

1. Meghan Markle

De voormalig hertogin van Sussex begint haar dag met een mok heet water en citroen. Daarbij eet ze een kommetje havermout met banaan en agavesiroop. Meghan Markle luncht vaak met een pastasalade en is ook fan van groene sapjes. Die drinkt ze graag in de middag, om haar energieniveau op peil te houden. Een van haar favoriete snacks is avocadotoast: het liefst met volkoren zuurdesembrood, smashed avocado, zout, peper en een beetje olijfolie. Sounds good!

2. Alicia Keys

Het schrappen van zuivel en brood heeft gezorgd voor een betere huid, zo vertelde Alicia Keys aan Vogue. Al moet het niet makkelijk voor haar zijn geweest. “Ik ben echt een broodverslaafde”, gaf ze toe. Toch heeft het schrappen van die verslaving veel goeds gedaan voor de zangeres. Nadat ze ook meer water ging drinken en gefrituurd voedsel liet staan, zag ze haar gevoelige huid snel verbeteren.

3. Jennifer Lopez

Als er één ster is die er een makkelijk te volgen beautygeheim op na houdt, dan is het Jennifer Lopez wel. De zangeres zweert bij veel water drinken. Ze drinkt dan ook minimaal zeven glazen op een dag. Volgens Dodd Romero, haar trainer en life coach, bestaat het dieet van J-Lo verder uit proteïne, groenten, gezonde vetten en koolhydraten. Naast al die gezonde dingen heeft de zangeres één ultieme guilty pleasure na een optreden: donuts.

4. Rebel Wilson

Vorig jaar besloot Rebel Wilson haar leven volledig om te gooien. De filmster heeft er alles aan gedaan om zo gezond mogelijk te worden. Samen met trainer Jono Castano deed ze workouts, ze wandelde veel en volgde het Mayr Method Diet. Wat voor Rebel vooral geholpen heeft, is balans. Twee keer per week snackt ze, de overige dagen neemt ze een bubbelbad om zichzelf te verwennen. Dat bubbelbad hebben we misschien niet allemaal in huis, maar we kunnen vast iets anders verzinnen om onszelf te verwennen.

5. Tracee Ellis Ross

Met haar uitbundige persoonlijkheid en prachtige looks, gaat Tracee Ellis Ross niet onopvallend voorbij. “Ik eet op dezelfde manier als hoe ik leef: vreugdevol!”, vertelde ze in een interview met People. Hartstikke leuk, maar wat houdt ‘vreugdevol’ eten precies in? Veel groene groenten, fruit, gezonde vetten en proteïnen, als je het aan Tracee vraagt. Natuurlijk met de nodige snacks op zijn tijd. Chips en olijven zijn favoriet bij de actrice.

6. Chrissy Teigen

Dat Chrissy Teigen een echte foodie is, zal niemand verbazen. De superster heeft zelfs eigen kookboeken uitgebracht! Haar specialiteit is comfort food met natuurlijke ingrediënten, zoals zelfgemaakte pasta’s, visgerechten en taart. Inderdaad, taart. Volgens Chrissy kun je alles eten, zolang het maar met mate is.

7. Gabrielle Union

Een gezonde leefstijl bestaat voor Gabrielle Union vooral uit hydrateren. Ze probeert elke dag twee liter water te drinken, waar ze soms wat citroen aan toevoegt. Verder eet de actrice vooral groene groenten, langzame koolhydraten en proteïnen in combinatie met vis en zeevruchten. Lekker gevarieerd, dus!

8. Jessica Alba

Een personal chef aan huis? Niet voor Jessica Alba! De actrice staat gewoon zelf in de keuken om haar maaltijden te bereiden. “In de zomer grillen we veel en roosteren in de winter. We eten altijd geroosterde groenten”, vertelt Jessica aan Byrdie. Verder zorgt de actrice vooral dat er een goede balans is tussen een voedzaam en ‘soul-pleasing’ dieet. “Ik eet junkfood als ik daar zin in heb”, zegt ze tegen People. “Als ik mezelf dingen ga verbieden, merk ik dat ik juist meer eetbuien heb. Dat is niet bepaald een gezonde manier.”

Celebrity
  • Women's Health, Grazia
  • Brunopress