Aha! Zo val je weer in slaap als je midden in de nacht wakker wordt

Er is een logische verklaring voor en dit kun je doen.

Aha! Zo val je weer in slaap als je midden in de nacht wakker wordt

Een goede nachtrust is van belang. Toch liggen er veel mensen 's nachts wakker en lukt het niet meer om in slaap te vallen. Erg vervelend en frustrerend, maar don't worry. Er is een logische verklaring voor en je kunt er ook gemakkelijk iets aan doen. Hello eight hours of sleep!

Tijd

Slaapdeskundige Dr. Nerina Ramlakhan heeft een tip voor alle mensen die 's nachts wakker worden en vervolgens niet meer kunnen slapen. "Het eenvoudigste wat ik kan aanraden, is om 's nachts niet meer naar de tijd te kijken", zegt de deskundige. "Kijk niet naar de tijd, want het eerste wat je doet, is een berekening maken." Grote kans dat ook jij gaat uitrekenen hoeveel uur je nog kan slapen. Deze berekening maken is al genoeg om je 'klaarwakker' te maken en dat is juist niet wat je wil.

Lees ook: Voeg dit toe aan je douche-routine en je valt binnen no time in slaap

Actief

Dr. Ramlakhan vertelt dat je door een stadia van bewustzijn gaat als je slaapt. Wanneer je volledig alert bent, ervaar je bèta-hersengolven en zodra je ontspannen bent, heb je te maken met alfagolven. Wanneer je op de klok kijkt en de berekening maakt, activeren de bèta-golven. Daardoor is het een stuk moeilijker om weer terug te keren naar alfagolven. Laat je telefoon dus lekker met rust in de nacht en leg hem desnoods ver van je bed. Dan kom je ook niet in de verleiding en kun jij gerust verder slapen.

Lifestyle
  • Cosmopolitan UK
  • Kinga Cichewicz