Zo verwijder je deodorant vlekken uit kleding

Het kan soms nog een hele opgave zijn om die witte strepen te verwijderen.

Zo verwijder je deodorant vlekken uit kleding

Niets verpest je favoriete little black dress sneller dan een vleugje deodorant. Afhankelijk van het materiaal van het kledingstuk en de diepte van de vlek, kan het soms nog een hele opgave zijn om die witte strepen te verwijderen. Daarom vier verschillende manieren voor je op een rij.

1. Witte azijn

Een van de beste manieren om deodorant vlekken te verwijderen, is je kledingstuk in witte azijn te laten weken. Week je item 45 tot 60 minuten en borstel de vlek er vervolgens zachtjes af met bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Was je kledingstuk vervolgens zoals je normaal gesproken ook zou doen. Deze truc is ideaal voor zowel witte als kleurrijke kleding.

Lees ook: Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

2. Baking soda

Net als azijn, kan baking soda een reinigingsmiddel zijn. Zo ook voor het verwijderen van deodorant vlekken uit kleding. Meng 3/4 bakpoeder met 1/4 water, zodat het een soort 'pasta' wordt. Breng het mengsel vervolgens direct aan op de vlek en laat het één tot twee uur zitten. Was het vervolgens zoals op het etiket staat aangegeven.

3. Paracetamol

Een middel waarvan je waarschijnlijk niet had gedacht dat het vlekken uit kleding kan verwijderen. Verpletter vier tot vijf paracetamol en meng het poeder met een kleine hoeveelheid water, zodat er weer een dikkere substantie ontstaat. Breng dit wederom direct aan op de vlek, en laat weer één tot twee uur zitten. Was daarna het item zoals je dat normaal ook zou doen. Let op: deze methode is ideaal voor witte kleding, maar niet voor donkere kledingstukken.

4. Dep met een vochtige doek

Tijdens een noodsituatie, kun je ook zachtjes met een vochtige doek op het oppervlak deppen. Werkt niet altijd bij diepe vlekken of bepaalde soorten stof, maar het is het proberen waard. Een eenvoudige hack voor als je nét de deur uit wilde gaan. Werkt meestal op zwarte items om witte strepen te verwijderen.

Succes! Enne, vergeet niet om altijd eerst een klein oppervlak te testen voordat je bovenstaande tips uitvoert. Het laatste wat je wil is dat je je favoriete item beschadigd.

Fashion
  • Who What Wear
  • BSR