4 Tips om vlekken uit witte kleding te krijgen

Handig!

4 tips om vlekken uit witte kleding te krijgen

Niets zo vervelend als je favoriete witte blouse of jurk aantrekken en halverwege de dag merken dat je alweer geknoeid hebt. Maar hoe krijg je het beste vlekken uit witte kleding? Hierbij vier tips.

1. Gebruik geen chloor

Sommige mensen denken dat het een goed idee is om chloor te gebruiken om kleding weer wit te krijgen, maar dat is eigenlijk een slecht idee. Je kleding wordt er niet witter door én je tast waarschijnlijk de stof aan.

Lees ook: Met deze 8 tinten rock je de monochroom trend

2. Gebruik wel citroensap

Een 'ouderwetse' tip is om citroensap bij de was te doen als je witte kledingstukken in de trommel zitten. Het zuur zorgt er namelijk voor dat vergeelde plekken verdwijnen en dat de stof witter wordt. Zo krijg je vlekken uit witte kleding!

3. Onderneem meteen actie

Knoei je met eten of drinken? Onderneem dan meteen actie om je kledingstuk zo goed als het kan te redden. Dep trouwens niet op de vlek, want hierdoor wrijf je het juist in de stof. Druk liever een stuk keukenpapier op de stof of breng vlekkenverwijderaar aan als je thuis bent.

4. Doe soda bij wasmiddel

Een andere goede tip is om een scheut soda bij je wasmiddel te doen. Dit wast dan mee met de kleding, waarna je kleding wit uit de machine komt.

Fashion
  • Beau Monde
  • BSR