Make-A-Wish Nederland start actie om iedereen die thuiszit te steunen

Samen met Kaartje2go roepen ze iedereen in Nederland op om elkaar een hart onder de riem te steken.

Make-A-Wish Nederland start actie om iedereen die thuiszit te steunen

Het coronavirus brengt veel teweeg, daarom is het nog belangrijker geworden om te laten weten dat je aan een ander denkt. Enne, daar heeft Make-A-Wish Nederland én Kaartje2go iets op bedacht. Samen hebben ze namelijk een postkaartactie gestart, waarbij ze iedereen die in deze coronatijd thuis zit, willen steunen.

Gratis kaartje

De stichting roept iedereen in Nederland op om elkaar een hart onder de riem te steken en gratis een kaartje te sturen via eenkaartjevoorjou.nl. Make-A-Wish stuurt zelf kaartjes naar de ernstig zieke wenskinderen, waarvan de wensvervulling nu nog niet door kunnen gaan. Maar de gratis kaarten zijn natuurlijk ook heel geschikt om te versturen naar (toekomstige) moeders en oma's voor Moederdag.

"Nu de wensvervullingen van onze wenskinderen nog niet door kunnen gaan, zoeken wij andere manieren om contact te houden en hen te laten weten dat we ze niet vergeten. Het sturen van een kaartje met een persoonlijke boodschap is een lieve en attente manier om iemand te laten weten dat je aan hem denkt. Heel Nederland zit nu in die situatie dat je elkaar niet kunt zien en niet kunt knuffelen met opa en oma. Op deze manier willen we zorgen dat Nederland elkaar een hart onder de riem kan steken”, aldus Hanneke Verburg (algemeen directeur Make-A-Wish Nederland).

Corona en Make-A-Wish

De coronamaatregelen betekenen voor Make-A-Wish Nederland een enorme terugval in inkomsten, omdat er veel fondsenwervende activiteiten niet doorgaan. Hierdoor wordt de kans groot dat er minder wensen van ernstig zieke kinderen vervuld kunnen worden. Dit terwijl een wensvervulling juist zoveel kracht en energie geeft in het ziekteproces en belangrijk is voor het kind en de overige familieleden. Omdat Make-A-Wish volledig afhankelijk is van fondsenwerving, zoekt de Stichting creatieve manieren in deze coronatijd om wensen te kunnen blijven vervullen.

Lifestyle
  • Make-A-Wish
  • iStock, Make-A-Wish, Kaartje2go