Nederlandse designerlabels waar celebrities gek op zijn

Onder anderen Lady Gaga, Beyoncé en Zendaya zijn gek op Nederlandse modehuizen. 

Nederlandse designerlabels waar celebrities gek op zijn

In een wereld waarin premières en red carpetgelegenheden centraal staan, proberen celebrities in de prachtigste outfits voor de dag te komen. Chanel, Givenchy en Jean Paul Gaultier mogen dan voor de hand liggende labels zijn om te dragen, maar a-listers weten ook hun weg naar de ateliers van Nederlandse ontwerpers te vinden.

Hollands glorie

We mogen dan een klein landje zijn, maar onze designers hebben hun stempel zeker wel op de modewereld gedrukt. De volgende merken zijn wereldwijd intens geliefd, ook bij celebrities.

Iris van Herpen

Iris van Herpen staat bekend om haar avant-garde en futuristische designs, en ze maakt volop gebruik van technologie. Zo staat ze erom bekend dat ze met regelmaat 3D-printen en andere geavanceerde technologieën in haar werk integreert. Voor Paris Couture Week 2022 maakte ze bijvoorbeeld een veganistische haute couture jurk van cacaoschillen.

De indrukwekkende werken van Iris van Herpen zijn erg geliefd onder celebrities. Zo werden haar designs in het verleden al gedragen door Lady Gaga, Beyoncé, Cate Blanchett, Naomi Campbell, Tilda Swinton, Danai Gurira, Gwendoline Christie, Rita Ora, Dove Cameron en Eva Green.

Dove Cameron in een Iris van Herpen 3D geprinte jurk tijdens het 2022 Met Gala.

Jan Taminiau

Niet alleen onze koningin Máxima is gek op de designs van Jan Taminiau, ook buiten de landsgrenzen doen de ontwerpen van de Nederlandse designer het goed. Zijn stukken staan bekend om de vaak ingewikkelde borduursels, kleurrijke en bewerkte stoffen en vervaardigde ontwerpen.

Veel beroemdheden is al opgevallen hoe mooi de gewaden van Jan Taminiau zijn. Onder anderen Beyoncé en Stephanie Cayo werden al eens in creaties van het label gespot. Ook Lady Gaga droeg tijdens meerdere gelegenheden al eens een Jan Taminiau, waaronder in de video voor haar nummer You and I (te zien bij 2:20).

Viktor & Rolf

Viktor & Rolf (het label van het ontwerpersduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren) staat bekend om hun haute couture creaties die een mix zijn van kunst en mode. Door hun ietwat onconventionele benadering van mode, slaagde het label erin om internationaal succes te boeken.

Lady Gaga blijkt maar weer groot fan te zijn van Nederlandse labels. Zo droeg de zangeres ook al eens een Viktor & Rolf. Daarnaast werden ook Kylie Jenner, Shakira, Dua Lipa, Zendaya, Julia Roberts en Poppy in een creatie van het modehuis gespot.

Shakira in de statement NO trenchcoat van Viktor & Rolf tijdens Paris Haute Couture Fashion Week 2023.

Wandler

Wandler doet het goed in Hollywood. Het Nederlandse tassen- en schoenenlabel is gespecialiseerd in luxury leather goods en heeft sinds z'n ontstaan in 2017 hard aan de weg getimmerd. In korte tijd mocht founder Elza Wandler wereldwijd grote namen tot haar clientele berekenen.

Enkele celebrities met een Wandler zijn Celine Dion, Margot Robbie, Priyanka Chopra en Bella Hadid.

Margot Robbie droeg in 2020 een paar Wandler laarzen toen ze arriveerde bij Good Morning America.

Ronald van der Kemp

Ronald van der Kemp richt zich op duurzame mode en hierin was de Nederlandse modeontwerper een absolute voorloper. Zo staat het label te boek als "'s werelds eerste sustainable couture label". Naar eigen zeggen wordt elk stuk gemaakt met unieke, hoogwaardige bestaande materialen met behulp van tijdrovende traditionele naaitechnieken en handmatige afwerking.

Zijn unieke en duurzame creaties hebben z'n vruchten afgeworpen in Hollywood. Dit zorgde ervoor dat duurzaamheidsvoorvechter Emma Watson graag kleding van het label draagt, maar daarnaast behoren ook Celine Dion, Emma Stone, Doutzen Kroes, Miley Cyrus, Gwen Stefani en Michelle Obama tot zijn fans.

Het thema in Celine Dions outfit leek wel Nederland. Ze droeg hier een denim pak van Ronald van der Kemp en combineerde die met de zebratas van Wandler.

Daarnaast zijn er ook nog andere Nederlandse designers die het goed doen in Hollywood. Zo gooit ook het merk Zoe Karssen hoge ogen buiten Europa. Beroemdheden als Beyoncé, Emma Roberts, Rihanna en Cara Delevingne werden op straat gespot met Zoe Karssen-items. Ook Sies Marjan is een geliefd merk. Het label creëerde een following die bestaat uit onder anderen Beyoncé, Zendaya en Millie Bobby Brown.

Fashion
  • NL Beeld