Aha! Met deze tips groeien je wimpers sneller

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kans op lange wimpers te vergroten.

Geen fan van wimperextensions of wimperlifting? Geen probleem. Er zijn namelijk verschillende dingen die je kunt doen om je kans op langere, dikkere en vollere wimpers op een natuurlijke manier te vergroten. We geven je graag wat tips wat je eventueel kunt doen, komen ze: 

Dermatoloog

Een afspraak inplannen met een dermatoloog kan handig zijn, als je het gevoel hebt dat je wimpergroei niet normaal is of als je uitval opmerkt. Een reden waarom dit gebeurt, kan bijvoorbeeld door ondervoeding of stress komen. Maar ook het regelmatig gebruik van wimperextensions kan je wimpergroei belemmeren. Heb je geen medische redenen en gebruik je ook geen wimperextensions? Dan kan het ook zijn dat je een korte haar cyclus hebt.

Lees ook: Deze geliefde wimperserum is terug in een nieuw jasje

Reinigen

Klinkt simpel, maar lang niet iedereen reinigt goed haar oogleden. Toch is dit wel belangrijk om te doen, omdat er vuil in je wimpers kan gaan zitten. Als je het niet goed reinigt, kan dit tot een infectie leiden, wat op den duur weer voor wimperuitval kan zorgen. Maak minimaal een keer per dag je oogleden goed schoon en voorkom dat vuil en bacteriën in je wimpers blijven zitten.

Make-up

We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen, maar slapen met make-up is echt een no go. “Als je iets op je gezicht aanbrengt, zorg je er dus ook voor dat het product een laagje creëert. Dit gaat kan na verloop van tijd vanzelf in je oog terecht komen. Verwijder voordat je naar bed gaat, voorzichtig je make-up met oogmake-up remover zodat je wimpers sterk en gezond blijven”, zegt dr. Marc Jacquot, oogarts bij Vision Care Operations.

Bron: InStyle | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws