Dit zijn de 5 meest voorkomende beauty fouten

Make-up blunders, we maken ze allemaal wel eens. Toch?

Make-up blunders, we maken ze allemaal wel eens, maar van sommigen weet je misschien niet eens dat je ze maakt. Daarom selecteerden we de meest voorkomende, om je een klein beetje bij te scholen.

1. Bronzer

Een sunkissed look belooft deze zomer een trend te worden, waar we in dit artikel al eerder over schreven. Maar voordat je dit effect probeert na te bootsen, let er dan op dat je je bronzer niet over heel je gezicht aanbrengt. Deze hoor je eigenlijk subtiel aan te brengen op je neusbrug, jukbeenderen, kin én voorhoofd. Wil je je gezicht liever egaal bruin hebben? Dan kun je beter een spray tan of tan drops gebruiken.

2. Foundation

We hebben het allemaal gedaan: foundation op je hand aanbrengen om te kijken of het de goede teint is. Maar waarom eigenlijk? Je gezicht en handen hebben namelijk vaak niet dezelfde kleur. Wil je de perfecte match vinden? Breng dan de foundation op je kaaklijn aan om te kijken of het de juiste teint is.

3. Concealer

Hoewel het logisch lijkt om je concealer alleen op je donkere kringen aan te brengen, is dit toch niet helemaal de 'juiste' manier. Zo zou een omgekeerde driehoeksvorm onder je oog de truc doen. Dit zorgt namelijk voor een globaal verhelderend effect.

4. Lipliner

Tenzij je een nineties look wil creëren, is het aanbrengen van lipliner alleen op de randen van je lippen een no go. Waarom? Zelfs als je er lippenstift overheen doet, zal de kleur op een gegeven moment vervagen. Enne, hierdoor blijft er vaak een onflatteuze ring rondom je mond over. Kleur daarom ook altijd een klein beetje je lippen met lipliner in.

5. Wimperkruller

Krul je je wimpers nou voordat je mascara aanbrengt of juist na die tijd? Het blijkt dat het verstandiger is om je wimpers voor die tijd te krullen. Als je je wimpers nadat je mascara hebt aangebracht past krult, dan kunnen ze als snel blijven plakken aan de wimperkruller, waardoor de kans groot is dat je er een paar lashes uittrekt. Oppassen dus!

Bron: PopSugar Beauty | Beeld: BSR

Laatste nieuws