Deze 4 type producten werden het meest verkocht tijdens de lockdown

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, beginnen Nederlanders zich klaar te maken voor de zomer.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, beginnen Nederlanders zich klaar te maken voor de zomer. Dit is goed zichtbaar in de verkochte producten op otto.nl. Hoe veranderde het koopgedrag gedurende de coronacrisis?

Me time

Door de lockdown kwamen veel van ons thuis te zitten. Niet meer naar de sportschool, niet meer naar de kapper en niet meer op vakantie. Maar wel extra tijd voor jezelf. Dit zie je terug in de producten die er werden gekocht.

Dé producten

1. Multimedia & home entertainment
Vanaf het begin van de lockdown is er een stijging in de verkoop van multimedia & home entertainment producten. Nederlanders zoeken naar vermaak voor thuis, of om hun kinderen bezig te houden. De best verkochte producten zijn game consoles zoals Nintendo Switch, maar ook televisies, koptelefoons en webcams. Niet alleen vermaak, maar ook fijne producten voor het thuiskantoor.

2. Hairstyling producten
De sluiting van kapperszaken leidde tot lichte paniek bij veel mannen en vrouwen. De vraag naar kappersets en tondeuses steeg enorm, maar daalt weer na 5 weken. Gek genoeg valt dit niet samen met wanneer kapperszaken weer openen: zou de Nederlander tóch minder vertrouwen hebben gekregen in hun eigen kapperskunsten na de vele hair fails?

3. Fitness producten
Van hometrainers tot halterbanken of gewichten – veel Nederlanders hebben hun home fitness uitgebreid. Ook producten zoals skeelers en hardloopbenodigdheden waren populair. Qua sporten lijken we echter geen doorzetter: na 3 weken in lockdown nam de populariteit alweer af.

4. Strand- en badmode
Na een flinke daling begin maart, neemt vanaf mei de badmodeverkoop weer sterk toe. Strandjurkjes, bikini’s en badpakken vliegen de deur uit. Gaan we toch de zon opzoeken? Of genieten we van het zwembadje in onze tuin?

Badmodetrends tijdens corona

Nog steeds is de bikini het populairste badmode artikel. Badpakken stijgen in populariteit, maar zijn nog lang niet zo graag gezien als een bikini. 73% van de Nederlandse vrouwen koopt het liefst een bikini. De trends van dit jaar?

1. Animal prints
Dierenprintjes zien we overal terug, maar nu ook op je bikini, badpak of zwembroek. Ga jij voor een panterprintje? Of toch liever slangen- of zebraprint?

2. Boho chic
Ibiza sferen, waar je ook bent! Vrolijke printjes, kralen en franjes: de bohemian look is terug. Of je nu in je eigen achtertuin, of bij een hippe strandtent bent, met een boho chic bikini steel jij de show.

3. Army green
De trendkleur van 2020: legergroen. Deze kleur staat vrijwel iedereen! Plus hij is goed te combineren met andere kleuren. Hoe combineer jij je bikini?

Bron: Otto | Beeld: Roberto Nickson

Laatste nieuws