Geldzorgen? Meer dan de helft van de Nederlanders heeft het wel eens

Bewust je saldo niet checken...

Of je nou student, werkeloos, freelancer of vast in dienst bent, waarschijnlijk heb je ooit wel eens geldzorgen gehad. Enne, je bent niet de enige. Want meer dan de helft van de Nederlanders deelt deze zorgen. 

Onderzoek

Lees ook: Nieuwe baan? Dit zijn de 6 meest voorkomende fouten

Uit onderzoek van de mobiele bank N26 is gebleken dat een meerderheid van de Nederlanders, met maar liefst 61,2 procent, zich minstens één keer per maand zorgen maakt over geld. Enne, hiervan geeft zelfs een kwart (22,4%) aan zich wekelijks ongerust te voelen over hun financiële situatie.

Check jij soms bewust je saldo niet? Snappen we! Maar wist je dat één op de vijf Nederlanders dit ook niet doet? Je saldo niet te checken, zou extra stress voorkomen. 

Slaapproblemen

Deze onrust blijkt van impact te zijn op de fysieke én mentale gesteldheid. Zo geeft 33,2% namelijk aan dat deze onzekerheden hun slaapkwaliteit beïnvloedt. Een kwart (25,9%) geeft zelfs aan dat het op werk en privé voor een verlaagd concentratievermogen zorgt. 

Uitgaves

Ook kwam in het onderzoek naar voren dat er een aantal grote uitgaves zijn die Nederlanders om financiële redenen vermijden. Dit is de top vijf:

1. Een grote reis maken
2. Een huis kopen 
3. Een studie doen 
4. Met gezinsuitbreiding beginnen
5. Gaan trouwen 

Volgens het onderzoek gaven vooral millennials (leeftijdscategorie 25 – 34) aan deze beslissing uit te stellen tot een later moment.  

Bron: N26 | Beeld: iStock

Laatste nieuws