Fashion update: dit is niet te missen deze maand

Met Marie Claire zit je bovenop de trends.

Fashion update: dit is niet te missen deze maand

Er gebeurt veel in modeland, heel veel. Met Marie Claire zit je bovenop de trends.

Voor sneakerfreaks

Designer JW Anderson maakt er wat leuks van, bij Converse deze keer. De iconische Chuck ’70 krijgt opvallende duokleuren met glitter of een ruitenpatroon met logo’s, en ook de running sneaker is er in glitterversie. De campagne van de unisekscollectie is geschoten door niemand minder dan filmregisseur en kunstenaar Larry Clark.€140 per paar, converse.com

Door een Franse bril

Een eyewear-collectie, die had modelabel Longchamp nog niet. In het design komen iconische kenmerken van Longchamps tassencollectie terug, zoals het logo, bamboe-details en het racepaard. Er is keuze uit zes zonnebrillen en een montuur met heldere glazen.Butterfly-zonnebril, €185 longchamp.com

De Lindbergh Touch

Fotograaf Peter Lindbergh staat bekend om zijn naturelle beelden. Echte schoonheid is niet perfect, is zijn motto. Het nieuwe, 312 pagina’s tellende boek Shadows on the wall staat vol zwart-witfoto’s, gekozen uit meer dan 37.000 beelden van de Pirelli-shoot uit 2017 die niet werden gepubliceerd.

Modellen zijn onder anderen Kate Winslet, Lupita Nyong’o, Helen Mirren en Alicia Vikander.Peter Lindbergh, Shadows on the wall, €80 taschen.com

Lekker fel

Met felrood en fuchsia geef je je garderobe een kleurinjectie deze lente. De felle combi was onder andere te zien op de catwalks van Roksanda, JW Anderson en Isabel Marant.

Leren sandaal, €400 pollini.com, jurk,€47 topshop.com, zijden blouse €349 strenesse.com

Maestro Margiela

In Musée de la Mode Palais Galliera in Parijs is de eerste grote tentoonstelling te zien over de geheimzinnige en eigenzinnige ontwerper Martin Margiela. Naast meer dan 100 looks zijn er ook zeldzame interviews te zien. Uniek, want de Belgische designer geeft bijna nooit interviews en wil niet gefotografeerd worden.

Margiela/ Galliera, 1989-2009, van 3 maart tot 15 juli, palaisgalliera.paris.fr

2x cool Scandinavisch

Wij hebben iets met Scandinavische mode. Neem bijvoorbeeld de unieke items van Résumé, het in 2016 gelanceerde label van de zussen Louise en Emma uit Kopenhagen. De collecties zijn een mix van klassieke basics en moderne femme-fatale-stukken. Ook mooi: het minimalistische label Iben dat sinds 2014 uit Oslo komt, voor de ‘strong and free tomboy’.resumecph.dk, ibenoficial.comIs het een jas of een tas?

De Nederlandse ontwerper Jan Boelo Drenth vond voor zijn nieuwste project inspiratie in Uganda. De Matheniko-stam van dit Oost-Afrikaanse land gebruikt gekleurde dekens met prints als kleding, deken of als babydraagzak. Van de zogenaamde Shukha-dekens maakt Drenth voor de nieuwste collectie van JANBOELO ‘jastassen’. Het bijzondere project is een samenwerking met de Ugandese designer Xenson, Design Hub Kampala, lokale katoenproducenten, handweverijen en kleermakers. 

 

Jastas, vanaf € 289, janboelo.com
  Lees ook: De nieuwe campagne van River Island geeft ons leven   Beeld: Iben