Deze 10 feiten over zonnebrandcrème wist je vast nog niet

Het mooie zomerweer komt er weer aan, dus: smeren maar!

Deze 10 feiten over zonnebrandcrème wist je vast nog niet

Het mooie zomerweer komt er weer aan, dus: smeren maar! Maar wat weet je eigenlijk over zonnebrandcrème, je huid en verbranden? Wij hebben de meest essentiële zonfeitjes voor je op een rijtje gezet: 

10 feiten

1. Insmeren
Voor optimale bescherming moet je je een half uur voor het zonnen insmeren 

2. Om de zoveel uur
Afhankelijk van de factor, de zonkracht en het huidtype, moet er minstens elke twee uur opnieuw worden gesmeerd 

3. Transpireren
Smeer vaker als je in aanraking bent geweest met zand, hebt gezwommen of veel hebt gezweet. 

4. Vergeten plekjes
Vergeet je oren, oogleden, hoofdhuid en lippen niet. Deze delen vallen niet erg op, maar kunnen vervelend verbranden. Voor de lippen zijn er speciale lipsticks met SPF verkrijgbaar. 

5. Product
Het merk van de zonnebrand maakt niet uit. Het gaat om de factor die in de zonnebrandcrème zit, en die hoort gewoon hetzelfde te zijn in iedere crème met dezelfde factor. Het hangt van het huidtype af of je een vettere of juist een minder vet product moet kiezen. 

6. Schaduw
Smeer je ook in als je onder de parasol blijft zitten. De meeste parasols laten namelijk wel iets van de UV-straling door. 

7. Factor
Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming is voor je huid. 

8. Voorkomen is beter dan genezen
Gebruik ook zonnebrand als de zon niet schijnt. Je huid is ook gevoelig voor UV-straling als het geen heldere zomerdag is. Gebruik daarom dagelijks een zonnebrandcrème, onder bijvoorbeeld je make-up. Dit is niet alleen om verbranding tegen te gaan, maar ook om rimpels te voorkomen en het risico op huidkanker te verminderen. 

9. Zonnen
Je moet wennen aan de zon, en daarom is het geen goed idee om op de eerste vakantiedag meteen urenlang in de volle zon te gaan liggen. 

10. Bijkleuren
Als je je insmeert word je ook gewoon bruin. Veel mensen denken dat dit niet het geval is, maar niets is minder waar. Het zal geleidelijker gaan dan dat je je minder goed insmeert en je daardoor verbrand. 

Misschien ook voor jou:
Aha! Dus zo vaak moet je jezelf opnieuw insmeren met zonnebrandcrème
Beauty
  • Happy in Shape
  • iStock