Ai! Deze lichaamsdelen verbranden het snelst

Vergeet jij deze 7 plekjes ook regelmatig in te smeren?

Ai! Deze lichaamsdelen verbranden het snelst

Het wordt deze week mooi weer met tropische temperaturen. Op lokale plekken schijnt er zelfs een hittegolf aan te komen, waardoor het éxtra belangrijk is om je goed in te smeren voor de zon. Alleen verbranden sommige plekjes sneller dan andere delen van je lichaam...

Sunburn

Ondanks dat je je lichaam goed probeert in te smeren met zonnebrandcrème, is er altijd wel een vervelend plekje op je lichaam die je per ongeluk overslaat. En tegen de tijd dat je dit doorhebt, ben je vaak al te laat. Het gevolg? Een rode, prikkende huid, beter bekend als sunburn.

Risico's

We schreven er al eerder over in dit artikel, maar een verbande huid door de zon kan bepaalde risico's met zich meebrengen. Zo kan het je huid beschadigen, maar het kan later ook abnormale cellen ontwikkelen. Helaas komt verbranding van de huid nog regelmatig voor. Vaak komt dit omdat bepaalde delen van het lichaam gemakkelijk over het hoofd worden gezien, waardoor deze plekjes niet ingesmeerd worden met een beschermde factor. Benieuwd welke delen het meest vergeten worden? Scroll dan snel verder.

Vergeten lichaamsdelen

Hieronder zeven lichaamsdelen die het vaakst vergeten worden.

  1. De zij- en achterkant van je nek
  2. Je lippen
  3. De bovenkant van je borst (bij je sleutelbenen)
  4. De bovenkant van je handen en vingers
  5. Je oren en dan voornamelijk de bovenkant
  6. Je middenrif
  7. De bovenkant van je voeten

Wist je trouwens dat je handen sneller verouderen dan je gezicht? Dit komt omdat de huid van je handen minder talgklieren heeft. Enne, talg is nodig om bescherming aan de huid te bieden en uitdroging te voorkomen. Daarnaast is ongeveer 80% van huidveroudering veroorzaakt door blootstelling aan de zon. Nog een extra reden om je goed in te smeren dus!

Beauty
  • Healthline, WhoWhatWear
  • iStock