Dit zijn de oogmake-up trends voor aankomend seizoen

Bereid je voor, want dé it-kleur voor dit najaar, die bestaat niet.

oogmake-up trends

Speel eens met je oogmake-up. Van zacht zonsondergangrood tot colourblocking met contrasttinten – want dé it-kleur voor dit najaar, die bestaat niet.

1. Sunset

Houd de zomervibe nog even vast met de kleuren van een zwoele zonsondergang. Het is de kunst om fuchsia en koraal te blenden en perfect in elkaar te laten overlopen. Neem als je durft de ooghoeken – zowel binnen als buiten – mee, en swipe met de oogschaduw die nog aan je kwast zit even langs de onderkant van je oog. Plaatje compleet!

2. Colourblocking

Als je kiest voor een oogmake-up in twee kleuren, is het vaak de bedoeling dat ze mooi in elkaar overlopen. Maar dat doen we nu dus niet. Bij deze look breng je één kleur boven en een andere onder je ogen aan, met aan de onderkant een smal reepje oogschaduw zo dicht mogelijk tegen de wimperrand. Voor een opvallend effect neem je twee contrasterende kleuren, voor een meer naturel effect kies je tinten die dicht bij elkaar liggen. De lichtste tint gaat boven, dat geeft een frisse blik.

3. Blushy

Met een subtiel vleugje roze creëer je een groots effect. Een egale, licht gematteerde huid is je basis. Op de appeltjes van je wangen breng je een roze blos aan en diezelfde blush gebruikt je op je oogleden – een beetje oogprimer eronder, dan houdt-ie beter. Een lichte roze gloss op je lippen, en voilà: de blushy look.

Beauty
  • Marjolein Vermeij
  • BSR