Double cleansing: een hype of essentieel voor een mooie huid?

De juiste reiniging kan echt het verschil maken.

Double cleansing: een hype of essentieel voor een mooie huid?

Iedereen weet dat met make-up je bed induiken uit den boze is. Tenminste, als een gave huid je lief is. Inmiddels hebben de meesten van ons een fijne routine gevonden om hun huid te verzorgen. Dat begint natuurlijk bij een goede reiniging. Wist je dat je meer uit deze stap kunt halen met een double cleanse?

De voordelen van double cleansing

Double cleansing betekent – je raadt het al – dat je twee keer je gezicht reinigt in plaats van slechts een keer. De eerste keer gebruik je een reinigingsproduct die make-up en SPF verwijdert. De tweede ronde krijgt je reinigingsproduct de kans om diep in je poriën door te dringen en onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen.

Door de grondige reiniging kunnen vervolgens de ingrediënten van je serum en crème dieper in je huid dringen en nog beter hun werk doen. Meestal wordt een double cleanse dan ook 's avonds gedaan, nadat je huid gedurende de dag aan schadelijke stoffen is blootgesteld. In de ochtend is een double cleanse niet zozeer nodig.

Verschillende huidtypes

In principe is double cleansing geschikt voor ieder huidtype, maar de voordelen zijn het grootst voor de vette huid. Dit huidtype produceert te veel talg waardoor poriën snel verstopt kunnen raken. Double cleansing kan helpen om de talgproductie onder controle te krijgen.

Het is belangrijk om milde producten te gebruiken tijdens een double cleanse. Twee keer je gezicht reinigen met een sterk reinigingsproduct kan je huid strippen van alle natuurlijke huidvetten, waardoor je huidbarrière beschadigt kan raken. Je huid verliest dan vocht, en viezigheid kan makkelijker in je poriën doordringen. Daarom is het verstandig om met een droge of gevoelige huid niet dagelijks een double cleanse te doen, maar het tot ongeveer twee keer per week te beperken.

De juiste producten

Mocht je geen droge of gevoelige huid hebben, kan je huid 's avonds baat hebben bij deze routine. Wat voor soort producten je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar milde producten zijn aan te raden. Gebruik je normaal gesproken een reinigingsproduct met exfoliërende werking? Dan doe je er goed aan om een milde variant te kopen zodat je kunt afwisselen. Je wilt je huid immers niet te veel blootstellen aan agressieve middeltjes.

In de meeste gevallen is een reinigingsproduct op oliebasis het meest geschikt als eerste stap. Olie kan gemakkelijk make-up en SPF verwijderen, net zoals overtollig talg. Nu je huid vrij is van deze producten, is het makkelijker om je huid diep te reinigen met het tweede reinigingsproduct. Voor deze stap kies je een reinigingsproduct op waterbasis. Dit kan een gel, lotion of foam zijn. Deze producten kunnen diep doordringen in de huid en onzuiverheden, zweet en andere viezigheid verwijderen die zich op je huid hebben verzameld.

Het lijkt ons duidelijk: double cleansing is de perfecte eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Wij zijn in elk geval overtuigd, tijd om uit te zoeken wat werkt voor onze huid.

Beauty
  • Stylist
  • Adobe Stock