De tijd wanneer je je gezicht reinigt is belangrijk

Want het cellulaire regeneratieproces gebeurt immers pas tijdens je slaap.

Je gezicht elke avond reinigen en pamperen met de juiste producten is belangrijk voor het herstel van je huid. We vroegen ons af of de timing van gezichtsreiniging en het effect van de producten de huid beïnvloeden. Het cellulaire regeneratieproces gebeurt immers pas tijdens je slaap.

Vervuiling

“In de loop van de dag, of je nu make-up draagt of niet, zal je huid een magneet zijn voor vervuiling, puin en vuil”, zegt Rhea Souhleris Grous, esthetisch directeur en schoonheidsdeskundige bij Union Square Laser Dermatology. “De hele dag word je blootgesteld aan vervuilende factoren van buitenaf en vecht je huid er tegen – dus hoe sneller je thuiskomt en het verwijdert, hoe sneller je huid zich kan ontspannen en zichzelf kan herstellen.”

Skincare producten

Dermatoloog Shirley Chi, MD geeft aan dat de belangrijkste factor is wat je daarna op je huid aanbrengt. “Je kunt je gezicht op elk moment van de dag wassen, maar het hangt er van af wat voor product je daarna op je gezicht aanbrengt”, vertelt ze. “Retinol wordt bijvoorbeeld gedeactiveerd door ultraviolet licht, dus de beste tijd om het aan te brengen is vlak voor het slapen gaan. Wil je juist een product aanbrengen dat antioxidanten bezit, dan kun je dit het beste aanbrengen voordat je naar buiten gaat.” Dit komt omdat de antioxidanten je huid onmiddellijk beschermen tegen oxidatie en celbeschadiging.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met je handen na het wassen van je gezicht. “Soms veeg je je mond af of raak je je gezicht aan, waardoor je de huidproducten er als het ware van af haalt”, zegt Dr. Chi. “Als je voorzichtig bent, dan kun je gewoon zonder problemen je bed in stappen”, aldus de dermatoloog.

Bron: Well + Good | Beeld: BSR

Laatste nieuws